Interjöör, millel silm puhkab

Interjöör, millel silm puhkab
Maitsekas, avatud planeeriguga, renoveeritud, 73-ruudune korter, mille sisekujundust vaadates silm lausa puhkab. Uksest sisenedes jäävad vasakule seinale, mitmed, puidust nagid, mis värvitud seinaga ühte tooni. Antud esikuosast on vaade otse elutuppa, mis on ühenduses avatud köögiga.

Nii köögi kui elutoa seinu katab sama helehall toon, millega värvitud esikuosa ja koridor. Kogu korteri põrandaid katab valgeks värvitud puitpõrand, kus silmnähtavalt on näha efekti lisavaid pragusid. Köögimööbel klassikaline, skandinaavia stiilis (IKEA), mis kombineeritud roostevabast, kroomitud pinnaga, köögitehnikaga ja valgete keraamiliste plaatide ja valge töötasapinnaga. Otse köögiosale vaadates on pliidi kohal laes kroomitud pinnaga õhupuhasti, mille kõrval seinale paigutatud kaks IKEA avatud riiulit, kus peal mõned kaunid kööginõud.  Töötasapinna kohal laes aga kaks lihtsat, pirniga, valgustit. Köögi töötasapinnad lastud teha, heledast carrara marmorist.

Töötasapinna tagune sein plaaditud, lihtsa valge, keraamilise plaadiga kuni laeni. Köögiosa keskel ka köögisaar, mis annab juurde häid hoiustamisvõimalusi. Kogu köögimööblit ja köögiosa täiustavad veel mitmed puidust lõikelauad, väike köögitehnika, üksikud lauanõud toiduga, samuti seinale paigutatud nagi, kus nii köögirätik, pann, kui väiksemad lõikelauad.

Köögi ja elutoa keskele jääb söögitoa osa suure, vana, valgeks värvitud lauaga, mille ümber kuus (Ton,nr 14) tooli.

Väike puhkenurk rotangist päevavoodiga.

Söögitoa osast edasi jääb elutoa osa koos pehme diivani, rotangist tooli, tumba ja klaasist diivanilauaga, mida seob heledas toonis põrandavaip. Diivani kõrvale vasakule seina, jääb valge kummut, mille kohal seinal 3 avatud riiulit, kuhu paigutatud nii raamatud, dekoratiivesemed, vaasid kui taimed. Riiulite kõrval kahele poole avatud uste taha jääb väike prantsuse rõdu, kus  kus näpuotsaga veidi rohelust. Rõduuste vastasseina paigutatud efektne musta raamiga vitriinkapp, kuhu paigutatud mitmed lauanõud. Kapi peal lisab värvi roheline taim ja mõned jänese kujud koos läbipaistvate vaasidega.

Koridor

Koridori lõpus paremale jääb armas, sinakashallis toonis väikelapse tuba, kus iga seinaosa  mööbli ja detailidega suurepäraselt ära planeeritud. Tuppa sisenemisel ukse kõrval ruudumustris, suur aken, mis aitab looduslikul valgusel pääseda ka koridori valgustama. Lastetoa põrandat katab puitpõrand, mis värvitud valgeks. Valge värv aga harmoneerub suurepäraselt halli tooniga ja aitab pisikeses toas esile tulla nii väiksel, pehme karvaga, erinevate värvilaikudega vaibal, kelmikatel toasussidel, kui leludel ja mööblil. Tuppa valitud nii valge mööbel, kui tumedama hallikas sinise tooniga, värvitud vana kapp, mis oma värvigammaga antud tuppa justkui valatud. Vooditekstiil mustriline, valge, hallika ja musta värvitooniga.


Ruumi valgustab päevasel ajal, suur, avar, originaalne, puhtud klaasidega aken, kus väikse aknalaua all on radiaator ära kaetud, lihtsa radiaatori kattega. Otse akna alla paigutatud ka Sebra väikelapse voodi, mida täiustab, lakke kinnitatud hallis toonis Konges Sløjd baldahhiin. Voodi jalutsis, toa nurgas, väike nurgasokkel, kus pind kasutatud ära raamaturiiulina. Voodi peatsis armas väike, jänesega poster. Voodi kõrval, maas, armas Maileg- House of miniature – nukumaja. Nukumaja lähedal, laest rippumas, dekoratiivne kuumaõhupall, mis oma punaste ja valgete triipudega lisab mahedate värvigammade sekka veidi särtsu.

Minimalistlik magamistuba, mille seinu katab kaunis, helehall toon, mida kombineeritud valgeks värvitud puidust põranda ja valge tekstiiliga. Toa keskmeks valge tekstiilkattega voodi, millel kaunis maani ulatuv voodilina, valge voodipesu, üksik triibuline padi (aksendiks) ja looduslike taimemustritega päevatekk. Voodi mõlemal küljel taaskasutusest leitud öökapid, millest üks värvitud tumehalli tooniga. Öökapi laua osa vahetatud välja aga marmorist pinna vastu, mis lisab esemetele elegantset, efektset välimust. Öökappe täiustavad omakorda nii taimed kui laualamp. Mõlema öökapi kohal seinal üksik musta raamiga poster. Voodi kõrvale maha paigutatud pehme lambanahk. Antud magamistuppa on mahutatud ka kaks riidekappi, üks neist jääb tuppa tulles parema seina äärde, teine aga akna kõrvale seina äärde. Voodi vastasseina jääb ka suur antiikse raamiga peegel ja nagi , mille all tume, puidust tool.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.