Mamiree Design - Mööbel Sinu maitse järgi

Mamiree Design - Mööbel Sinu maitse järgi

Kuidas Mamiree Design aitab köögimööbli disaini kujundamisel?

Esmasel kohtumisel räägime kliendiga erinevatest stiilidest nii klassikalisest- kui modernsest köögist. Paljudel juhtudel klient teab, mida soovib, kuid juurde tuleb nõu anda furnituuri osas nii sahtlite, hingede kui ka uste tõste mehanismidest. Sel hetkel saame tutvustada oma klientidele meiega koostööd tegevate klientide nagu blum, hettich ja häffele toodete erinevusi ja samuti saame anda teada, mis hinnaklassi antud tooted jäävad. Lisaks saame anda nõu uste materjalide osas, millised uksed sobiks antud stiiliga ja milliseid uksi on lihtsam hooldada.

Köögimööbli juures on kindlasti tähtsal kohal valgustus. Seetõttu tuleb rääkida läbi ka mööbli juurde lisatava valgustuse osa (kas panna riba LED või koht valgusti). Samuti räägime kliendiga läbi mööbliosadest cargo-, karusell süsteemid, käterätihoidjad, nugade-, kahvlite hoidjad (puidust, plastikust), käepidemed ( profiil käepide )ning tehnika ( külmik, ahi, õhupuhastaja, pliidiplaat, nõudepesumasin), santehnika ( kas roostevaba - või kivist valamud, segistid). Uste ja tööpinna materjal, furnituuride ja mööbliosade ning tehnika valik mõjutab kindlasti ka köögi lõppmaksumust. Koostöös kliendiga leiame kindlasti sobiliku lahenduse just tema jaoks.

Millest alustada  ja mida peaks teadma klient köögimööbli tellimisel kööki?

Kõige parem oleks võtta algul ühendust kas sisekujundajaga või eritellimus mööblit tootva ettevõttega, kellel on kogemusi mööbli kujundamisel. Eritellimus mööblit tootval ettevõttel on olemas kindlasti ka erinevate materjalide võimalus soovitud mööbli valmistamiseks, nii sise- kui välistingimustesse. Seda kogemust ei ole kindlasti aga standard mööblit tootval ettevõttel, kuna neil on piiratud materjal ja võimalused ning nad saavad valmistada vaid standard tooted. Nad ei ole valimis tegema midagi omanäolist.

Kas köögitehnika tuleb soetada enne köögi tellimist, milliseid nõuandeid oskate siin anda?

Kodutehnikat ei soovita osta enne spetsialistiga konsulteerimist. Soovitan pöörduda klienditeenindaja poole, kes räägib teile erinevustest ning miks mõni toode on soodsam, teine kallim , selleks on kindel põhjus(lisa funktsioonid, vanem - või uuem mudel jne). Samuti on kogemus eritellimus mööblit tootval ettevõttel, kelle käest kliendid ostavad tehnikat. Kliendid räägivad, mida nad on oluliseks pidanud tehnika valikul ja läbi selle oskab ettevõte soovitada teistele klientidele. Samuti on oluline tagasiside klientidelt. Meie ettevõte on käinud infomessidel (viimane IFA Berline 2019), kus on näinud tuleviku suundi kodumasinaid tootvatel ettevõtetel. Mis on uudsed lahendused ja millised seadmed on tulekul, et teha kodune elu mugavaks ja kaustajasõbralikuks.

Mida tuleks silmas pidada köögimööbli materjali valikul?

Oluline on teada, mida ja kuidas hooldada. Erinevatel materjalidel on omad tugevad ja nõrgad omadused. Näiteks kui te otsustate värvitud mdf uste kasuks, siis peate teadma, et värv ei kannata lahusteid ja söövitavaid vedelikke. Küünelaki eemaldajaga ei tasu kööki minna. Aga kui otsustate kõrgsurvelaminaat uste kasuks, siis neid võib hooldada ka lahustitega.
 
Mamiree Design - Mööbel Sinu maitse järgi | vaata galeriid
Kui oluline on töötasapinna valik?

Tööpinda valides mõtle kui hoolas ise oled. Näiteks kui on soov täispuit töötasapinda õlitatuna, siis teadke, et seda peab hooldama kindlasti paar korda kuus, et oleks sama särav kui paigaldades. Puitu hakkavad kahjustama vesi, mahlad, kohv ja kõik muu, mis jätavad jälje kui seda koheselt ei eemalda.

Soodsam tööpind on kõrgsurvelaminaat, mida on hea hooldada. Plekke, mis on tekkinud söögi valmistamisel on lihtne eemaldada. Kui on võimalus, soovitan tehiskivi, mis on oma struktuurilt ühtlane. Pind on vastupidav kahjustustele nagu vesi, kuumus ja vein. Looduskivid nagu marmor ja graniit on omanäolise struktuuriga, ühesuguseid ei ole.  Peab olema väga ettevaatlik toidu valmistamisel, kuna pind on väga tundlik hapetele nagu sidrun ja punane vein jätab kiirelt plekid. Erinevaid kivipindu peab hooldama spetsiaalse vahendiga.
 
Margus Saul
Projektijuht
Tel +372 5662 2156
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tekst/kujundus: Mamiree Design, Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian Home, Mamiree Design

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.