Üks Saaremaa kodune, hubane puhkemaja

Saaremaal Torgu vallas, Laadla küla keskel Sõrves, asub tõeliselt rahulikus ja vaikses maakohas kõigi mugavustega Rootsimaa Puhkemaja.

Sinnasõit võtab aega umbes 45 min. Kuressaarest puhkemajani sõitu alustades saab valida kahe erineva teelõigu vahel, mis viivad puhkemajani. Üks neist viib otse asfalteeritud teelt sihtkohta, mille läbisõidul jäävad mõlemale poole teed enamjaolt vaatekaugusesse metsatukad ja üksikud maakodud (48,08 km). Kui soovid teel puhkemajani avastada Saaremaa loodust viib teine tee teid läbi kruusatee üsa mere äärde, kus vaade merele ja kadakatele on vaatamist väärt (48,04 km). Samuti jäävad teepeale imearmsad puhkekodud oma kaunite, hooldatud aedadega, millel silm lausa puhkab.

Suvitasime ka meie sel suvel, juunis, suurepäraste ilmadega selles hubases puhkemajas.  Kohale saabudes võõrustasid meid ülimalt armas puhkemaja pererahvas, peremees ja perenaine, kes näitasid ette maja ja tutvustasid lähimaid vaatamisväärsusi. Köögis lõikelaual aga ootas meid juba Saaremaale kohaselt maitsev, värske muhu leib, kas pole mitte soe vastuvõtt?

Majja sisenedes tervitas meid armas väike esik, sealt edasi aga suurte akendega avatud elutuba, kus oli võimalik puhkehetketel nautida nii telekat kui eelnevalt pererahvaga kokku leppides ka kaminat. Lisaks oli elutuppa paigaldatud ka kliimaseade, et kuumadel suvepäevadel saaks toas jahedamat õhku nautida.

Elutoa kõrval asus avar köök, kus oli olemas kõik eluks vajalik. Olemas oli suur valik lauanõusid ja kokkamistarbeid, samuti induktsioonpliit praeahjuga, nõudepesumasin, külmik,kohvimasin ja veekeetja. Isegi pudrumaterjal, kohvi ja tee olid kõik juba olemas. Polnud miskit, millest oleks puudust tundnud või vajanud. Samuti oli hea teada, et 180 m läheduses asub väike Laadla külapood, kus võimalik vähemal määral ka toiduaineid ja toitu osta, kas siis jalgsi minnes või rattaga (maja juures kohapeal oli mitu ratast sõiduks olemas, et saaksid lähimate loodusnähtustega ratta seljas tutvust teha).

Nii nagu igas õiges Saaremaa talus oli siingi olemas puuküttega saun, mis asus maja esimesel korrusel koos pesuruumiga. Samuti asus maja esimeses korrusel ka eraldi wc. Maja teisele korrusel asusid wc ja kaks eraldi magamistuba, mille mõlemas toas kolm voodikohta.

Elutoast oli võimalik kahest klaasitud uksest minna välja suurele terrassile, kus sai nautida vabas õhus laua taga söömist, mille taustale jäid lilled koos muruplatsi ja heinamaaga.  Lisaks oli võimalus suitsuahjus ise kala või liha suitsutada.

Kui loojub õhtune päike

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian home

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist TRAVEL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.