Maitsekas, U-kujulise köögimööbliga köök

Maitsekas, U-kujulise köögimööbliga köök

U-kujulise köögi puhul saab köögimööbli ja -seadmed paigutada kolme seina, luues mugava juurdepääsu iga eseme ja mööblidetaili juurde.

Kui aga ruumi pindala on juba nii suur, et nn kuldne kolmnurk läheks kaotsi, siis võib keskele lisada saare, mis täidaks tööpinna ja puhastamise ala funktsiooni. Toidu ettevalmistamine kitsastes tingimustes on tülikas. U-kujulise köögimööbli puhul saad planeerida töötasapinda küllalt mahukalt. Planeeri mugavuse järjekorras nii pliidiosa kui külmkapp, et toiduvalmistamine oleks veelgi lihtsam. Eraldi tuleks mõelda töötasapinna peale, kus saad toiduaineid lõigata, segada ja maitsestada ja kindlasti peaks selleks ajaks ära mahtuma tööpinnale ka vastavad maitseained ja toitained, mida toidutegemisel kasutama hakkad.

Antud fotodel maitsekas ja praktiline, väike U-kujulise köögimööbliga köök. Huvitav on teada, et antud köök on niiöelda sõna otseses mõttes antud kodu süda, kuna köök asub täpselt korteri keskel ja ümber köögi asuvad erinevad toad. Kahes köögi seinas puidust ruutudega aknad, kust pääseb sisse looduslik valgus. Köögimööbel klassikalises skandinaavia stiilis, valge, musta töötasapinnaga. Töötasapinna sein kaetud osaliselt valge keraamilise seinaplaadiga ja osaliselt tumerohelise, loodusliku tooniga, mille juures samas toonis ka väike seinariiul.

Seinariiulit ilmestavad loodusliku rohelise tooniga kokku sobivad erinevad maitseõlid, vaas roheliste eukalüpti okstega ja kaunis vana puidust serveerimisalus, mis kõik koos valge mööbli ja valgete keraamiliste plaatidega maitsekalt kokku sobivad. Köögimööbli vastasseinas huvitav lahendus veinipudelitele valgest tsemendist, mis eelnevalt enne seinale panekut maas valmis tehti.

Tekst | kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.