Loomeinimese kaunis renoveeritud kodu

Loomeinimese kaunis renoveeritud kodu

Otsus soetada koju puitpõrand on väärt investeering. Kui mitte kõige odavam, siis kindlasti kodusoojust ja lisandväärtust lisav valik. Mustus, vale kasutus ja hoolimatus võivad aga põrandale liiga teha.

Veidikese tähelepanelikkuse ja asjatundlikkusega on võimalik seda investeeringut hoida veel pikkade aastate jooksul heas korras. On asju, mida saate teha regulaarselt, et hoida oma puidust põrandad kaunina.

Hoia mustus ja liiv, kivid põrandast eemal

Mustus ja liiv tekitavad põrandale ülemääraseid kriimustusi ja kahjustusi. Suure käidavusega ruumiosades, nagu esikud, koridorid või fuajeed, tuleks põrandat kulumise ning määrdumise eest täiendavalt kaitsta. Võimalusel tuleks kasutada uksematte, mis haaravad endasse suurema osa liivast ja prahist. Selliseid suure koormusega pindu tuleks kindlasti regulaarselt puhastada kas siis harjaga pühkides või tolmuimejaga puhastades.

Kasutage mööblile kaitsepehmendusi

Paigaldage kindlasti mööbli jalgadele kaitsvad padjad. See aitaks oluliselt vähendada kriimustuse märke, mis seotud raske mööbli liigutamisega puitpõrandal. Kui korraldate mööblit ümber või liigutate seda, pange alati rätik või mingi pehme kangas jalgade alla, kui te ei suuda seda tõsta. Samuti tuleb olla ettevaatlik ratastega. Kuigi nad teevad mööbli kergelt liigutavaks, siis siiski võivad tekkida sügavad lõhed põrandakattesse.

Söögituba on ühenduses suure ava kaudu köögiga.

Söögitoa ja köögi vahel asub uks, mida kasutatakse ühe maja sissepääsuna aiasaaduste toomisel aiast, otse kööki.

Köögist leiab eest eritellimusel valmistatud, pärlmutter oliivrohelises toonis, maakodu stiilis köögimööbli, mille käepidemed kuldse tooniga, messingist. Köögimööbli töötasapind marmorist. Töötasapinna tagune sein kaetud osaliselt valge, läikega, metro keraamilise seinaplaadiga. Töötasapinna kohale seinale paigaldatud puidust avatud riiul, kus üksikuid esemeid hoiustatakse. Riiuli alla paigaldatud lisana veel puidust nagid, mis täidavad funktsioonilt siin erinevate söögiriistade hoiustamist seinal. Puidu naturaalne toon, sobib köögis hetkel ideaalselt kokku valgete seinte, keraamiliste plaatide ja oliivrohelise köögimööbliga. Köögimööbliga samas käekirjas lastud valmistada veel pisike sahver, mis asub aknaga seinas, mille juurde ehitatud ka pikk panipaik/pink, kus pererahvas erinevaid köögitarbeid hoiustab. Antud pinki kasutatakse hommikuti ka istumisosana, seetõttu pandud pingile ka mõned padjad ja lambanahk, mis lisavad omakorda ruumi hubasust. Köögi istumisosas lisab efekti vana talulaud, mis igapäevaselt kasutuses söögilauana.

Ülemine korrus on kodu privaatsem osa, kus on mitu magamistuba ja vannituba.

Väheste detailidega avar lastetuba, kus vahvad puidust lelud ja armas mängumaja annavad aimu lapse vanusest. Lapse voodil lisab maakodu hõngu heegeldatud päevatekk.

Esikuosa enne järgmist magamistuba.

Siin magamistoas tuleb esile tekstiil, nii läbi kardinate (William Morris & co tapeedi järgi paju), baldahhiini kui voodipesu. Samuti ei jää märkamatta, vana, värvist puhastatud uks, taaskasutatud mööbel.

Vannitoa seinad osaliselt valge lubikrohviga ja valge keraamilise seinaplaadiga.

Maja keldris asub pesuruum, mille kõik seinad on valged, lubikrohvitud. Pesuruumi ehitatud töötasapinna ja paari kapiga vajalik pesuruumi kapp. Valamu ja töötasapinna alune osa on varjatud tekstiiliga, kus peidus nii pesumasin kui kuivati. Maakodu hõngu lisavad ruumi nii punutud ja puidust detailid.

Maja kõrval asub vana lossihoone, mis osaliselt veel alles. Lossi ühes osas on suur avar ruum, kus omanik hoiab oma maalimistarbeid ja loob kauneid kunstitöid. Lossi teises osas aga hoitakse aiasaadusi. Lossi sisehoovi minnes aga tekib tunne, et oled sattunud kuhugi lõunamaale, nagu Toscana või Provence, see on lihtsalt võrratu. Siin naudib pererahvas päikseliste ilmadega oma tuttavate seltsis mõnusat koosviibimist.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.