Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Koostis
Tainas (põhi):
300 ml nisujahu
200 g küpsetusmargariini (võid)
3-4 sl vett
1 tl soola
Kate:
300 g suitsutatud kanafileed
1/2 paprikat
1/2 karpi värskeid šampinjone
u 10 cm jupp porrut (või 1 sibul)
1/2 väikest karpi konservananassi
1 pk (200ml) rõõska koort
3-4 muna
50 g riivjuustu
soola
pipart
tilli
Valmistamine:
Alustuseks tuleb jahu ja margariin kokku näppida, kuni moodustub ühtlane purutaoline mass. Sellesse segusse lisatakse sool ja vesi, mille järel sõtkutakse kõik koostisosad kokku ühtlaseks tainaks. Kui tainas tundub liiga kuiv, võib lisada pisut vett, et saavutada sobiv konsistents.
Valmis tainast vormitakse pall, mis mässitakse toidukilesse ning asetatakse külmkappi, kus see saab veidi aega oodata. Samal ajal hakitakse porru ja seened peeneks ning praetakse kergelt läbi. Praadimise ajal lisatakse maitseaineid, et köögiviljad saaksid täiendava sügavuse ja maitse. Kui seened ja porru on valmis, pannakse need kõrvale ja hakatakse ette valmistama ülejäänud täidist. Kana lõigatakse väikesteks tükkideks, sama tehakse paprikaga, ning ananass tükeldatakse vastavalt eelistusele. Kui kõik täidise komponendid on valmis, võetakse külmkapist tainas ja surutakse see ühtlaselt 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Kui kasutada metallist lahtikäivat vormi, siis asetatakse põhja küpsetuspaber ja vormi ääred määritakse margariini või võiga, et vältida piruka kinni jäämist.
Kõigepealt laotatakse taignale ühtlaselt praetud porru ja seened. Nende peale lisatakse kanatükid, ananass ja paprika, luues kihilise täidise, mis annab pirukale rikkaliku ja mitmekülgse maitse. Eraldi kausis vispeldatakse munad koorega, lisatakse sool ja pipar, ning seejärel valatakse saadud segu ühtlaselt pirukale. Kõige peale raputatakse riivitud juust ja puistatakse veidi hakitud tilli, mis annab lõpptulemusele värske ja maitseküllase viimistluse. Ahi tuleb eelnevalt kuumutada 180-200 kraadini. Kui ahi on saavutanud vajaliku temperatuuri, asetatakse pirukas ahju ja küpsetatakse umbes 30 minutit. Küpsetamise käigus muutub pirukas pealt kuldkollaseks, munasegu hüübib ning piruka ääred saavad kauni pruunistuse.
Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.