Riiuli valimine elutuppa?

Milline riiul sobib kõige paremini just Sinu nõudmistega? Enne riiuli soetamist tuleb kindlalt paika panna kõik oma nõudmised, et vältida pettumust, kus lõpptulemus ei vasta soovidele.

Alustuseks tuleks mõelda sellele, millisesse keskkonda riiul paigutatakse, kui rasked on need asjad, mis sinna peale pannakse ja kas hiljem on vaja riiulit pikendada, kinnitades juurde lisaosasid.   

Soovid maksimaalselt riiuli pinda raamatutega täita, vali maast laeni riiulid. Või lased juba elutuppa sisse ehitada maast laeni riiulid.
 
Kui suur peab olema riiulite kandejõud?

Üks kõige olulisem tegur õige riiuli valikul on kandejõud. Kõik kandejõud riiuliplaatide kohta on antud arvestusega, et raskused seal peal on ühtlaselt jaotatud. Kui soovite paigutada riiulile maksimaalse lubatud raskusega toote, mis on mõõtudelt väike ja asetseb riiuliplaadi keskel, siis võib juhtuda olukord, kus riiuliplaat kaardub keskelt aja jooksul allapoole. Sellisel juhul oleks mõistlikum valida suurema kandejõuga riiul.
Riiuli valimine elutuppa?

Kas soovite hiljem riiulit pikendada?

Enamike riiulite disainimisel on silmas peetud seda, et neid oleks võimalik hiljem lisaosadega pikendada. Selleks, et saada soovitud pikkusega riiul, tuleb tellida üks põhiosa ja sinna juurde lisaosad, mis kinnituvad eelmise osa külge. See tähendab seda, et kahe riiuli vahel ei ole üleliigseid topeltposte. Lisaosasid saab alati hiljem juurde tellida, samas tuleb enne tellimist veenduda, et tegemist on täpselt sama riiuliga.

Paljud riiulid võivad silmaga peale vaadates tunduda samasugused, aga tegumoelt veidikene erinevad, mis tähendab seda, et lisaosa ei pruugi eelmise osa juurde sobida. Oluline on valida just enda riiuliga sobiv mudel. Kõige parem on tellida lisaosad samast kohast, kus on tellitud ka eelnevad riiulid, sest siis saab olla kindel, et põhi-ja lisaosa sobivad omavahel kokku.
Eriti trendikad ja stiilsed riiulid, mida saad ka hiljem täiustada on String riiulid, mis üha enam on populaarsust kogunud põhjamaades. Antud riiulid sobivad nii elutuppa, kööki, esikusse kui magamistuppa.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.