Retsept | Lihapirukad

Retsept | Lihapirukad
Lihtne pärmitaigen
Koostis

0,5l  piima
800 g jahu
120 g suhkrut
120 g võid
pakk kuivpärmi (12 g)
soola
 
Täidis
400g  hakkliha
2 keskmist sibulat
3 keedumuna
soola
Musta pipart


Valmistamine | Eelkergitusega pärmitaigen

Piim soojendada umbes 50 kraadiseks. Kaussi lisada suhkur ja pool jahu kogusest segatuna kuivpärmiga. Segada ja jätta 20 minutiks eelkerkima rätiku alla. Seejärel lisada soola tunde järgi, ülejäänud jahu ja sulatatud või. Sõtkuda. Puistata jahuga üle ja jätta rätiku alla sooja kohta kerkima. Tund aega hiljem on tainas umbes kahekordne. Küpsetada 15-20 minutit 185 kraadises ahjus.

 

Valmistamine | Täidis

Prae suurel kuumal pannil hakkliha, sibul, maitsesta soola-pipraga kuni hakkliha on kergelt pruunistunud Lase segul jahtuda, siis sega juurde keedetud ja  hakitud ja munad. Aseta igale tainakettale supilusikatäis hakklihatäidist, suru servad ümber täidise kinni ning aseta piklikud pirukad ahjuplaadile. Lase veerand tundi kerkida, siis pintselda pealt munaga. Küpsetada 15-20 minutit 185 kraadises ahjus.

Retsept | Lihapirukad
Retsept | Lihapirukad
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian home

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.