Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Koostis
500 g kodust hakkliha
1 dl riivsaia või riivleiba
1.5-2 dl 10% rõõska koort või piima
1 väike riivitud või hakitud sibul
1 muna
1 tl soola
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
Valmistamine
Alusta riivsaia või -leiva ja rõõsa koore ühendamisest. Lase neil rahulikult 5–10 minutit seista, kuni segu paisub ja omandab pehme tekstuuri. See samm on oluline, et lihapallidesse tuleks õige konsistents ning maitsed saaksid harmooniliselt ühtlustuda.
Samas, kui leivasegu paisub, võta kaussi hakkliha. Lisa sellele muna, mis aitab lihamassi koos hoida, ning maitsesta soola ja jahvatatud vürtspipraga. Kui kasutad sibulat, riivi või haki see peeneks ja lisa hakkliha hulka – sibul toob esile maitse sügavuse ja lisab lihapallidele niiskust. See kõik tuleb hoolikalt kokku segada, kuni koostisosad on ühtlaseks massiks ühendatud.
Kui leiva ja koore segu on piisavalt paisunud, lisa see hakklihale. Sega kõik hoolikalt läbi, püüdes vältida liigset segamist, et vältida massi muutumist liiga tihedaks.
Valmista endale ette küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ning niisuta oma käed külma veega – see lihtsustab hakklihamassi vormimist ning hoiab segu kätele kleepumast. Vormitud lihapallid tuleks ühtlasteks ja sobiva suurusega keradeks rullida ning need ettevaatlikult ahjuplaadile laotada, jättes iga pallikese vahele piisavalt ruumi, et nad saaksid küpsemise ajal ühtlaselt pruunistuda. Seejärel aseta lihapallid eelkuumutatud ahju. Küpsetamine 200 kraadi juures peaks kestma umbes 15–20 minutit, sõltuvalt lihapallide suurusest ja soovitud küpsusastmest. Aeg-ajalt tasub lihapalle ahjus jälgida, kuni nende pind saavutab kauni kuldpruuni värvuse ja liha on seest täielikult küpsenud. Valmis lihapalle võib serveerida soojalt, kas iseseisva roana või koos lisanditega.
Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.