Kuidas hooldada ja puhastada meigipintsleid?

Kuidas hooldada ja puhastada meigipintsleid?

Kaks viisi, kuidas hooldada ja puhastada oma meigipintsleid

Uusi meigipintsleid on lausa lust kasutada, kuid kuidas hooldada pintsleid nii, et need näeksid välja sama uued kui ostes karbist välja võttes?
Pintslid on loodud oma tööd hästi tegema, kuid seda ei saa juhtuda, kui pintslid on täis make-upi, surnud naharakke, baktereid, õli ning tolmu.

Siinkohal toome välja kaks viisi, kuidas hooldada ja puhastada oma meigipintsleid:

Peale kasutamist pintsli üle tõmbamine

Kauapüsiv kosmeetika nagu geellainer, huulevärv ja jumestuskreemid kleepuvad kergelt pintslite külge. Et ära hoida liigset kosmeetika kogunemist pintslile, tõmba need peale kasutamist üle meigieemaldus salvrättidega või lihtsalt tavalise salvrätikuga, et eemaldada suurem osa tootest. See viis hoiab ka ära toote levimise teistele pintslitele või toodetele. Soovitame kasutada Etude House või Idun Minerals pintslipuhastuse spreid. Hoia oma lauvärvi- ja näopuudri pintslid alati puhtad ja meigivabad. Kui pintslisse koguneb puuder, siis puhasta kas alkoholiga või pintslipuhastajaga 1-2 korda nädalas. Pihusta näiteks antiseptikut või meigipintslite puhastusvahendit riidetüki või paberrätiku sisse

 Sügavpuhastus

Kord nädalas või peale 7-10 kasutuskorda soovitame oma pintslid põhjalikult puhtaks teha seebi ja veega ning suurema mustuse eemaldamiseks oliivõliga.

Toimi järgnevalt:

Pane valmis veega täidetud kauss või tass kraanikaussi. Varu paberrätikuid ja võta abiks meigipuhastuse alus. Pane ka valmis nõudepesuvahend või šampoon ja oliivõli.

Puhastamine:

Lisa mõõdukas kogus seepi pintslipuhastuse aluse või riide/paberi peale, keeruta pintslit vee sees ning seejärel pane pintsel seebi sisse ning keeruta ka seal ringi. Peale seda puhasta pintsel puhta vee all ning kuivata pintsel paberrätikusse. Korda kuni pintsel on puhas meigist ning seebist ja pane ühele küljele kuivama. Eemalda veekindel meik oliivõliga. Selleks tilguta paar tilka õli riidest rätiku või paberrätiku puhta osa sisse ning hõõru pintslit kuni meigiosakesed lahti tulevad. Vahepeal võib ka lisaks õlile läbi seebi ja vee tõmmata, et pintsel täielikult puhtaks saaks.

Tekst: loverte.com /kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: pexels.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.