Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis
Tainas (põhi):
300 ml nisujahu
200 g küpsetusmargariini (võid)
3-4 sl vett
1 tl soola
Kate:
300 g suitsutatud kanafileed
1/2 paprikat
1/2 karpi värskeid šampinjone
u 10 cm jupp porrut (või 1 sibul)
1/2 väikest karpi konservananassi
1 pk (200ml) rõõska koort
3-4 muna
50 g riivjuustu
soola
pipart
tilli
Valmistamine:
Alustuseks tuleb jahu ja margariin kokku näppida, kuni moodustub ühtlane purutaoline mass. Sellesse segusse lisatakse sool ja vesi, mille järel sõtkutakse kõik koostisosad kokku ühtlaseks tainaks. Kui tainas tundub liiga kuiv, võib lisada pisut vett, et saavutada sobiv konsistents.
Valmis tainast vormitakse pall, mis mässitakse toidukilesse ning asetatakse külmkappi, kus see saab veidi aega oodata. Samal ajal hakitakse porru ja seened peeneks ning praetakse kergelt läbi. Praadimise ajal lisatakse maitseaineid, et köögiviljad saaksid täiendava sügavuse ja maitse. Kui seened ja porru on valmis, pannakse need kõrvale ja hakatakse ette valmistama ülejäänud täidist. Kana lõigatakse väikesteks tükkideks, sama tehakse paprikaga, ning ananass tükeldatakse vastavalt eelistusele. Kui kõik täidise komponendid on valmis, võetakse külmkapist tainas ja surutakse see ühtlaselt 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Kui kasutada metallist lahtikäivat vormi, siis asetatakse põhja küpsetuspaber ja vormi ääred määritakse margariini või võiga, et vältida piruka kinni jäämist.
Kõigepealt laotatakse taignale ühtlaselt praetud porru ja seened. Nende peale lisatakse kanatükid, ananass ja paprika, luues kihilise täidise, mis annab pirukale rikkaliku ja mitmekülgse maitse. Eraldi kausis vispeldatakse munad koorega, lisatakse sool ja pipar, ning seejärel valatakse saadud segu ühtlaselt pirukale. Kõige peale raputatakse riivitud juust ja puistatakse veidi hakitud tilli, mis annab lõpptulemusele värske ja maitseküllase viimistluse. Ahi tuleb eelnevalt kuumutada 180-200 kraadini. Kui ahi on saavutanud vajaliku temperatuuri, asetatakse pirukas ahju ja küpsetatakse umbes 30 minutit. Küpsetamise käigus muutub pirukas pealt kuldkollaseks, munasegu hüübib ning piruka ääred saavad kauni pruunistuse.