Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis:
500 g fileeritud räime
2 suurt muna
2 dl nisujahu
praadimiseks õli
Marinaad:
1 l vett
2 sibulat
10 tera musta pipart
2 loorberilehte
2 sl 30%-list äädikat
2 sl suhkrut
Vakmistamine:
Räimefileede valmistamine algab sellest, et fileed kastetakse esmalt jahusse ning seejärel lahtiklopitud munasegusse. Järgmisena tuleks fileed panna kuumale pannile, kus nad praetakse õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Oluline on, et kala saaks korralikult läbi küpsetatud, et saavutada mõnus krõbedus. Kui fileed on praetud, raputatakse neile soola – see väike nipp aitab hiljem marinaadile soola mitte eraldi lisada. Samal ajal saab hakata valmistama marinaadi, mis annab roale erilise maitse. Selleks pannakse potti kooritud ja viilutatud sibulad, millele lisatakse pipraterad, loorberileht ja suhkur.
Vee lisamise järel kuumutatakse segu kuni keemiseni. Oluline on marinaadi maitsta – vajadusel võib lisada veidi suhkrut või soola, et saavutada sobiv tasakaal. Kui marinaad on piisavalt maitsestatud, lisatakse sinna äädikas, mis annab roale kerge happesuse. Pott tõstetakse tulelt ja lastakse marinaadil veidi jahtuda, enne kui see praetud räimefileedele valatakse. Et roog saaks täiuslikult maitsestuda, on oluline lasta fileedel vähemalt üleöö külmkapis seista. Kui soovid, võid marinaadile veel soola lisada, kuid see oleneb isiklikust maitse-eelistusest.