Retsept | Pealt krõbe pikkpoiss

Retsept | Pealt krõbe pikkpoiss

Koostis

1 tass piima
6 viilu saia
1kg veise hakkliha
1 tass värskelt riivitud parmesani juustu
3/4 teelusikatäit soola
Värskelt jahvatatud must pipar
1/3 tassi värsket peterselli, hakitud
4 muna

Kaste:
1/2 tassi ketšupit
1/3 tassi pruuni suhkrut
1 tl sinepit
1 Tabasco kastet (väike kogus)

Valmistamine

Kuumuta ahi 175kraadini.
Pane sai suurde kaussi ja valage viilude peale piim. Laske neil 5 minutit liguneda. Lisage ülejäänud  koostisosad ja kasutage segamiseks  oma käsi. Püüdke nii, et segu oleks piisavalt segatud. Vormi segust päts  ja aseta võitatud piklikusse keeksivormi. Nüüd sega kastme koostisosad ja pintselda sellega 1/3 pikkpoisist. Küpsetage pikkpoissi keskmisel restil 45 minutit. Eemaldage see ahjust ja pintseldage sellele veel 1/3 kastmest. Küpseta veel 25 minutit. Eemaldage ahjust ja laske sellel enne viilutamist 10 minutit seista. Laske sel puhata, et mahlad saaksid uuesti liha sisse imenduda.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -