Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Katsetasime pikalt uue moodsa „suhkru-“ ja gluteenivaba meekoogi otsinguil. Testisime tulemust skeptikute ja suurte magusasõprade peal ning julgeme nüüd avaldada muutust teilegi – mõnusate krõbisevate viigimarjaseemnetega datlimagusa taigna ja meega maitsestatud kreemiga kooki. Kodumaine toortatrajahu lisab armastatud klassiku uude maitsegammasse täiust ja tugevust.
Koostis:
Taigen:
200 g kivideta kuivatatud datleid
200 g kuivatatud viigimarju (kasutasin pehmemaid)
3-4 dl vett (nii, et viljad kataks)
(1 sl balsamiäädikat)
0,5 tl soola
150 g võid
3 muna (L suurus)
190 g toortatrajahu (~3 dl)
1,5 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
600 g + 400 g hapukoort (20% rasvasusega)
110-120 g mett
Soovi korral pekaanipähkleid
Valmistamine:
Võta väiksem kastrul ning keeda kuivatatud puuviljad veega pehmeks pudruks (ligi 20 minutit). Kuumuta mõõdukas kuumuses ja kaane all, siis säilib õige vedelikukogus. Seejärel vala blenderisse, lisa sool ja või ning püreeri ühtlaseks kreemiks. Soovi korral lisa maitseks hapukat balsamiäädikat. Jahuta kreem, et see enne munade lisamist oleks käesoe. Seejärel blenderda koos munadega kohevaks. Ühenda kausis jahu ja küpsetuspulber, vala juurde blenderi sisu ja sega ühtlaseks. Määri saadud pehme tainas kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mida õhemalt suudad, seda maitsvama koogi saad). Küpseta 180C ahjus 12-15 minutit ehk kuni on kuldpruun. Jahuta ja seejärel jaga tükid kuueks võrdseks osaks, mille mõõdud kattuvad sügava vormi omadega, milles kooki maitsestuda lased. Ebaühtlastest äärtest tee puru koogi pinna kaunistamiseks. Ühenda 600 g hapukoore hulka mesi, sega endale sobiva magususega kreem. Tõsta esimesena vormi koogitükk, seejärel maitsestatud hapukoor. Jätka kuni kõik kihid on kaetud, viimaseks kihiks jäta järelejäänud hapukoor. Puista peale järelejäänud koogipuru ja soovi korral röstitud tükeldatud pähklid. Hoia kooki külmikus vähemalt 8 tundi, seistes maitse täiustub ning kook on paremini lõigatav.
Mõned soovitused:
· Lisa kuivatatud puuviljadele hautamiseks 1 kaneelikoor ning eemalda see enne blenderdamist.
· Tükelda koogipõhjad koos paberiga, siis on neid kihte parem vormi tõsta
· Maitsesta hapukoor enda lemmiku maitsestatud meega – saad koogile uusi maitseulatusi