Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis:
1 1/2 klaasi kuivatatud herneid
1/2 klaasi kruupe
500 g kondita suitsuliha (nt suitsuribi või suitsukoot)
2 1/2 liitrit vett
1 sibul (võib terve keema panna ja hiljem tükeldada)
riivitud porgand
tükeldatud kartul
soola
maitsserohelist
Valmistamine:
Alusta herneste ettevalmistamisega, pannes need suuremasse kaussi ning valades peale jaheda vee. Herned peavad seisma vees umbes kuus tundi, et need pehmeneksid ja küpsemise käigus kiiremini keeksid. Kui kuus tundi on möödas ja herned on piisavalt vett imanud, kurna need läbi sõela, kuid jäta leovesi alles, kuna seda kasutatakse hiljem supi valmistamisel. Selleks hetkeks peaksid ka muud koostisosad olema valmis pandud.
Pane kurnatud herned koos leoveega suurde potti. Lisa sinna ka odrakruubid, mis annavad supile meeldiva tekstuuri ja täidavad seda veelgi, pakkudes rikkalikumat maitsekooslust. Lisaks hernestele ja kruupidele aseta potti ka liha. Sobivaks lihaks võib olla näiteks suitsuliha või mõni muu tummisem lihatükk, mis annab supile sügavama maitse. Kui kõik koostisosad on potis, aseta see pliidile ning lase suppil aeglaselt keema tõusta. Seejärel alanda kuumust ning lase supil haududa tasasel tulel, et kõik ained saaksid korralikult pehmeneda ja omavahel maitsed seguneksid.
Keetmise protsess võib võtta aega, kuna supp peaks valmima madalal kuumusel, mis tagab, et maitsed arenevad ühtlaselt ja toit saab õigesti küpseda. Keeda seni, kuni herned ja kruubid on saavutanud pehme ja meeldiva tekstuuri ning liha on nii pehme, et see hakkab kergesti tükkideks lagunema.
Kui kõik koostisosad on piisavalt pehmed ja supp on valmis saamas, tõsta liha ettevaatlikult potist välja. Lase sellel veidi jahtuda, et oleks lihtsam edasi töötada. Eemalda kondid, kui neid on, ning tükelda liha väikesteks suutäiteks, mis teevad supi söömisel iga lusikatäie mõnusalt liha- ja maitserikkaks. Pärast liha tükeldamist aseta see uuesti supi sisse. Sega supp hoolikalt läbi, et liha ja muud koostisosad oleksid ühtlaselt jaotunud. Maitsesta supp vastavalt soovile, lisades soola, pipart või muid meelepäraseid maitseaineid.