Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Taigen:
150 g võid
1,5 dl fariinsuhkrut
2 kanamuna
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
200 g vaniljejogurtit
4 dl mustikaid
Kate:
75 g võid
1,5 dl fariinsuhkrut
3 dl kaerahelbeid
200 g maitsestamata toorjuustu
1 spl suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut
1 dl mustikaid
Valmistamine:
Vahusta esmalt toasoe või ja fariinsuhkur kohevaks ning ühtlaseks massiks. Soovitav on kasutada mikserit, et segu oleks kerge ja õhuline. Kui segu on muutunud heledamaks ja kreemjaks, lisa munad ükshaaval. Iga muna lisamise järel sega segu korralikult läbi, kuni munad on täielikult taignasse segunenud. Teises kausis sega omavahel kuivained: nisujahu ja küpsetuspulber. Lisa seejärel kuivainesegu vaheldumisi vaniljejogurtiga taignasse. Seda on hea teha osade kaupa, lisades esmalt veidi jahu, seejärel jogurtit, ning korrates seda, kuni kõik on taignasse segatud. See vaheldumisi segamine aitab tagada, et taigen jääb ühtlane ja ei lähe liiga tihedaks. Kui kõik koostisosad on kokku segatud, lisa ettevaatlikult taignasse mustikad, segades need õrnalt spaatli või suure lusikaga, et mustikad ei puruneks ja taigen ei muutuks liiga märjaks.
Määri 24 cm läbimõõduga koogivorm korralikult võiga, et kook hiljem kergelt vormist välja tuleks. Vala ettevalmistatud taigen koogivormi ja silu see ühtlaselt laiali, et kook küpseks ilusti ühtlaselt. Katte jaoks sulata või kastrulis madalal kuumusel, kuni see on täielikult vedel. Sega sulanud või sisse fariinsuhkur ja kaerahelbed, nii et tekiks kleepuv ja magus mass. Eraldi kausis sega kokku toorjuust, suhkur ja vaniljesuhkur, kuni saad ühtlase kreemja segu.
Tõsta lusikaga kaerahelbesegu taigna peale, jaotades seda ühtlaselt kogu koogi pinnale. Järgmiseks lisa väikeste kuhjadena toorjuustusegu, jättes need laiali kogu koogi pinnale – nii saad lõpptulemuseks mõnusa toorjuustu tükilise katte. Viimasena puista peale mustikad, mis lisavad värskust ja veidi hapukust kogu koogile. Pane kook eelsoojendatud ahju ja küpseta seda 200 kraadi juures umbes 35 minutit. Küpsetusaeg võib olenevalt ahjust veidi varieeruda, seega kontrolli kooki aeg-ajalt, et see liiga pruuniks ei küpseks. Kui kook on pealt kuldpruun ja keskelt läbi küpsenud (proovi tikuga – kui tikk jääb puhtaks, on kook valmis), võta see ahjust välja ja lase vormis veidi jahtuda. Lõika kook tükkideks ja serveeri. Kook maitseb suurepäraselt nii soojalt kui jahtunult, lisaks võid soovi korral kõrvale pakkuda ka vanillikastet või -jäätist, mis täiendab selle koogi rikkalikku maitset veelgi.