Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koogile põhi:
200 g jahu
1 dl suhkrut
120 g võid
väheke soola
Täidis:
650g kohupiima
1dl hapukoort
4 muna
1,5dl suhkrut
3spl jahu
150g rosinaid
Valmistamine:
Alustame koogipõhja valmistamisest. Selleks tuleb esmalt võtta pehme, toatemperatuuril olev või, mis on umbes 120 grammi. Või tuleks jaotada väiksemateks tükkideks, et oleks kergem seda teiste koostisosadega segada. Võid pane suurde segamisnõusse. Sellele tuleb lisada 1 detsiliiter suhkrut, mis annab koogile meeldivalt magusa maitse. Kui sul on soov veidi vähem magusat põhja, võib suhkrukogust pisut vähendada, kuid klassikaliselt on see kogus piisav, et koogi põhja maitse tasakaalus oleks. Edasi lisa segusse 200 grammi jahu, mis annab koogipõhjale struktuuri ja teeb sellest kindla aluse kohupiimatäidisele. Soovi korral võib siinkohal lisada ka pisut soola, mis aitab rõhutada teiste koostisosade maitset, andes koogile sügavama ja rikkalikuma nüansi. Sool tuleb lisada ettevaatlikult, piisab vaid näpuotsatäiest.
Nüüd hakkab pihta tegelik töö – need koostisosad tuleb ühtlaseks segada. Selleks võib kasutada käsi, kuid kui eelistad vähem kätega mässata, sobib ka köögikombain. Eesmärk on saavutada purutaoline tekstuur, mis hakkab omavahel siduma, kui seda veidi pressida. Kui segu on piisavalt ühtlane ja tundub, et jahu, või ja suhkur on omavahel hästi segunenud, on aeg see koogivormi panna. Vali sobiva suurusega küpsetusvorm ja vooderda see küpsetuspaberiga. Küpsetuspaber aitab tagada, et kook hiljem vormi külge ei kleepuks ja seda oleks lihtsam serveerida. Saadud purutaoline segu tuleb ühtlaselt vormi põhja suruda. Siinkohal on oluline, et kogu põhi oleks ilusti kaetud ning kiht jääks ühtlane. Pärast seda, kui põhi on ilusti vormi põhja pressitud, aseta see külmkappi tahenema. See aitab või ja jahu paremini siduda ning muudab põhilise tekstuuri küpsetamisel meeldivalt muredaks.
Samal ajal kui põhi külmas taheneb, võid alustada täidise valmistamisega. Selleks on vaja 650 grammi kohupiima. Võid kasutada tavalist kohupiima või kohupiimakreemi, olenevalt sellest, millise tekstuuriga täidist eelistad. Kohupiimale lisame 1 detsiliitri hapukoort, mis annab täidisele kreemisema ja rikkalikuma maitse. Hapukoore asemel võib kasutada ka maitsestamata jogurtit, kuid hapukoore sügav ja hapukas maitse sobib kohupiimaga ideaalselt kokku.
Järgmisena tuleb lisada 4 muna. Munad lisavad täidisele kohevust ja aitavad täidisel kenasti koos püsida. Munad tuleks enne kohupiima ja hapukoorega segamist eraldi kausis lahti kloppida, et nende ühtlane jaotumine oleks lihtsam. Munadele lisa 1,5 detsiliitrit suhkrut. Suhkur mitte ainult ei lisa magusust, vaid aitab ka täidisel küpsedes õige konsistentsi saavutada. Kui sulle meeldib magusam kook, võid ka veidi rohkem suhkrut lisada, aga üldjuhul on 1,5 detsiliitrit piisav kogus.
Järgmise sammuna sega juurde 3 supilusikatäit jahu. Jahu aitab täidise paksust ja tekstuuri stabiliseerida, nii et see ei jääks liiga vedel ega vajuks kokku. Jahu võib eelnevalt läbi sõeluda, et vältida tükke täidises.
Lõpuks lisa täidisele 150 grammi rosinaid. Rosinad annavad täidisele mõnusa magusa nüansi ja tekstuurilise kontrasti. Kui sa pole suur rosinasõber, võib neid ka vähem panna või üldse välja jätta, aga klassikalises retseptis mängivad need tähtsat rolli. Soovi korral võid rosinaid enne täidisele lisamist ka veidi soojas vees leotada, et need oleksid pehmemad ja mahlasemad.
Kui kõik koostisosad on segatud ja täidis on ühtlane ning kreemjas, on aeg see külmkapist võetud koogipõhjale valada. Täidis tuleks valada ühtlaselt, nii et see katab kogu põhjapinna ja moodustab kena kihi. Nüüd on aeg kook ahju panna. Küpsetamine toimub 180 kraadi juures ja küpsetusaeg on umbes üks tund. Ahju tuleks kindlasti asetada ka veenõu, mis tagab piisava niiskuse ja aitab vältida koogi kuivamist. Veenõu roll on eriti oluline, sest kohupiimakoogid kipuvad vahel kuivama, kui keskkond on liiga kuiv. Niiskus hoiab koogi pehme ja mahlase, andes sellele just täpselt õige tekstuuri.
Kui kook on ahjust välja võetud, tuleks lasta sel enne serveerimist pisut jahtuda, et maitsed saaksid ühtlustuda ja kook säilitaks oma kuju.