Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis:
4 suurt õuna (parimad on magusad ja hapukad sordid, nt. Granny Smith või Gala)
2 spl pruuni suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
1/2 tl jahvatatud ingverit (valikuline)
1 spl võid, kuubikuteks lõigatud
Valge jäätis serveerimiseks
Valmistamine:
Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Alusta õunte ettevalmistamisest – vali suuremad ja tugevama tekstuuriga õunad, nagu Granny Smith või Gala, mis küpsedes hästi oma kuju säilitavad. Lõika igal õunal ülemine osa ehk "müts" ära ja õõnesta teelusika abil välja keskmine osa, eemaldades seemned ja luues väikese süvendi täidise jaoks. Jäta põhja siiski väike osa alles, et täidis õunte küpsedes välja ei valguks.
Täidise jaoks sega kokku pruun suhkur, jahvatatud kaneel, muskaatpähkel ja ingver (viimane on valikuline, kuid lisab mõnusat vürtsikust). Kui eelistad mahedamat maitset, võid ingveri ka ära jätta. Lõika või väikesteks kuubikuteks ja aseta igasse õuna süvendisse üks väike võitükk. Tõsta seejärel igasse õuna ka eelnevalt valmistatud maitseainesegu, jaotades selle ühtlaselt, et õunad saaksid magusa ja aromaatse maitse.
Aseta täidetud õunad ahjuvormi. Kata vorm pealt fooliumiga, et õunad küpseksid ühtlaselt ja jääksid seest mahlased. Küpseta õunu eelsoojendatud ahjus umbes 25–30 minutit või seni, kuni õunad on muutunud pehmeks ja pealt kuldseks. Kontrolli aeg-ajalt kahvliga, kas õunad on saavutanud soovitud pehmuse.
Kui õunad on valmis, võta need ahjust välja ja lase mõned minutid jahtuda, et neid oleks mugavam serveerida. Serveerimisel tõsta igale soojale õunale kõrvale pallike külma valget jäätist, mis sulab kergelt õuna peal, luues meeldiva kontrasti sooja ja külma vahel. Soovi korral võid enne serveerimist niristada peale ka veidi mett või puistata peale hakitud kreeka pähkleid, mis lisavad magusust ja krõmpsuvat tekstuuri.
Naudi maitsvat magustoitu, mis sobib suurepäraselt jahedamateks õhtuteks, pakkudes sooja ja rahustavat maitset!