Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis:
4 muna
2 dl suhkrut
200 g sulatatud võid
soola
2 tl vanillsuhkrut
1 klaas nisujahu
6 sl kakaod
300g tumedat šokolaadi
2dl kanget kohvi
Valmistamine:
Vahusta munakollased suhkruga, kuni segu muutub heledaks ja õhuliseks. Lisa munakollase vahule vanillsuhkur, näpuotsatäis soola, nisujahu ja küpsetuspulber. Sega tainas ettevaatlikult ühtlaseks, vältides liigset kloppimist, et õhulisus säiliks. Samal ajal sulata šokolaad koos võiga kuumakindlas kausis, mis on asetatud tasaselt keeva vee kohale. Sega aeg-ajalt, kuni šokolaad ja või on täiesti sulanud ning moodustavad ühtlase läikiva segu. Lisa sinna juurde kange kohv, mis annab koogile sügavama maitse, ja sega veelkord hoolikalt läbi. Tõsta šokolaadisegu jahtuma, et see ei oleks liiga kuum, kui seda teiste koostisosadega segad.
Kui šokolaadisegu on pisut jahtunud, lisa see tasapisi munakollase vahu hulka. Sega ettevaatlikult, kasutades spaatlit või suurt lusikat, et segu jääks ühtlane ja siidine. Vahepeal vahusta munavalged tugevaks vahuks – vaht on valmis, kui kausi tagurpidi pööramisel see paigast ei liigu. Lisa vahustatud munavalged šokolaadisegule kolmes jaos, segades iga kord ettevaatlikult, et hoida tainas võimalikult kerge ja õhuline. Oluline on kasutada spaatlit ja tõstvat segamisliigutust, et mitte vahust õhku välja lüüa.
Vala valmis tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga rõngasvormi. Silu pealispind õrnalt ning tõsta vorm eelkuumutatud ahju. Küpseta kooki 180 kraadi juures 35–40 minutit. Küpsuse kontrollimiseks torka koogi keskele tikuga – kui tikk tuleb puhtalt välja, on kook valmis.
Võta kook ahjust ja lase vormis täielikult jahtuda, et see saavutaks soovitud tekstuuri ja oleks kergem vormist eemaldada. Serveerides sobib juurde pakkuda vanillijäätist, vahukoort või värskeid marju, mis täiendavad rikkalikku šokolaadimaitset.