Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis:
1 pakk kaeraküpsiseid
100 g võid
100 g suhkrut
2 muna
150 g toorjuustu
4 suuremat õuna
100 g pruuni suhkrut
250 ml 35% koort
Valmistamine:
Alustuseks võta küpsis ja purusta see väikesteks tükkideks, nii et tekiks ühtlane, peeneks jahvatatud mass. Seejärel lisa purustatud küpsistele pehme või ja suhkur, segades kõiki koostisosi hoolikalt, kuni moodustub ühtlane ja kergelt niiske segu. See segu peaks olema piisavalt siduv, et moodustada kerge tekstuuriga põhi, kuid samas piisavalt murenev, et koogi põhja tekstuur jääks meeldivalt krõbe. Oluline on jätta osa sellest segust kõrvale, kuna seda läheb hiljem vaja koogi pealiskihi jaoks. Kui segu on valmis, jaota see ühtlaselt muffini vormidesse, vajutades segu õrnalt vormi põhja, et see kindlalt paigal püsiks. Siinjuures on oluline mitte segu liiga tugevalt pressida, et küpsise põhi jääks küpsetamisel mõnusalt mure ja ei muutuks liiga tihkeks.
Järgmisena asu valmistama toorjuustu segu. Võta toorjuust ja sega see hoolikalt munaga, kuni tekib siidine ja ühtlane mass. Oluline on veenduda, et muna on korralikult toorjuustuga segunenud, et tagada koogi kreemjas ja kohev tekstuur. Vala saadud segu küpsisealusele, täites sellega iga muffini vormi peaaegu ääreni.
Järgmiseks haki õunad võimalikult peeneks, et need jaotuksid ühtlaselt iga muffini sisse. Õunatükid annavad koogile maheda ja kergelt hapuka maitse, mis tasakaalustab magusat küpsise- ja toorjuustukihti. Raputa hakitud õunad ettevaatlikult toorjuustukihile, veendudes, et need jaotuksid ühtlaselt kõigile vormidele.
Nüüd võta kõrvale pandud küpsisesegu ja puista see ühtlaselt igale koogile, moodustades maitsva ja krõbeda pealiskihi. Küpsisesegu murenev tekstuur koos karamellise kastmega annab koogile mõnusa kontrasti kreemja sisuga.
Järgmisena valmista karamellikaste. Selleks kuumuta koor koos pruuni suhkruga keskmisel kuumusel, kuni segu muutub paksuks ja siirupiseks. See karamelline kastmesegu annab koogile täidlase ja luksusliku maitse, mis seob kõik maitsed omavahel kokku. Kui karamell on valmis, vala see ettevaatlikult koogikeste peale, kattes need ühtlaselt.
Aseta koogikesed eelkuumutatud ahju temperatuuril 175 kraadi ning küpseta neid umbes 20 minutit. Selle ajaga peaksid koogikesed saavutama kuldse värvuse, küpsisekiht muutub krõbedaks ja karamelline pealiskate hakkab kergelt mullitama, andes märku, et koogikesed on valmis. Ahjust võttes lase koogikestel veidi jahtuda, et maitsed saaksid täielikult areneda ja koogid veidi taheneksid.
Lõpptulemuseks on rikkalikud ja mitmekihilised koogikesed, mille krõbe küpsisepõhi, kreemjas toorjuustutäidis, värske õunatükkide kiht ja karamelline pealiskate moodustavad täiusliku maitsekoosluse. Need koogikesed on nii isuäratavad kui ka maitsvad, pakkudes iga suutäiega uusi maitseelamusi.