Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis:
300 g veise- või sealiha (võib kasutada ka suitsuliha või vorsti)
2 keskmist sibulat
2 keskmist porgandit
3-4 marineeritud kurki
2 spl tomatipastat
2-3 loorberilehte
10-15 musta pipra tera
3 küüslauguküünt
2 spl õli praadimiseks
2 l veisepuljongit (või muu leem)
10 oliivi (võib kasutada ka kapparid)
1 sidrun
100 g hapukoort
Soola ja pipart maitse järgi
Värske till või petersell serveerimiseks
Valmistamine:
Kui kasutad toorest liha, keeda see esmalt. Pane liha külma veega potti, lisa veidi soola ja lase keema. Eemalda vaht ning keeda tasasel tulel 1-1,5 tundi, kuni liha on pehme. Tõsta liha potist välja ja lõika tükkideks. Kui kasutad suitsuliha või vorsti, saad selle etapi vahele jätta. Koori ja haki sibulad, riivi porgandid jämeda riiviga. Haki marineeritud kurgid väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja prae sibul ning porgand kuldpruuniks. Lisa tomatipasta ja prae veel paar minutit, kuni tomatipasta on veidi karamellistunud ja maitse tugevam.
Kuumuta valmis puljong keemiseni. Kui oled kasutanud värsket keedetud liha, kasuta seda keeduvett. Lisa puljongisse praetud köögiviljad, loorberilehed, pipraterad ja küüslauguküüned (tervelt või hakitult, vastavalt eelistusele). Lisa hakitud marineeritud kurgid ja lihatükid puljongisse. Keeda tasasel tulel umbes 10–15 minutit, et maitsed saaksid hästi seguneda. Lõika sidruniviilud ja lisa need koos oliividega supile. Keeda veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma eelistustele. Serveeri supp värske hakitud tilli või peterselliga, kõrvale hapukoor ja veel mõned sidruniviilud. Seljanka on tuntud oma rikkaliku maitse ja mitmekesiste koostisosade poolest, mis annavad sellele iseloomuliku hapuka ja samas soolase noodi. Serveeri supp kuumalt ja kõrvale võid pakkuda ka tumedat leiba.
Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.