Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Koostisosad:
1 eestimaine broiler
100 g odrakruupe
1 väiksem sibul
1 küüslauguküüs
80 g kooritud ja tükeldatud kõrvitsat
1 väiksem õun
1 sl kuivatatud jõhvikaid
2 sl punast veiniäädikat
5 lehte värsket või 1 tl kuivatatud salveid*
15 g võid
Soola
Pipart
Valmistamine:
Pane kruubid ööseks veega likku. Tõsta kana u tund enne ahju panekut toatemperatuurile, kuivata majapidamispaberiga ning hõõru seest ja väljast soola ning 1 sl punase veiniäädikaga. Kurna ja loputa kruubid, lisa 1,5 dl vett ja keeda u 10 minutit või kuni vesi on aurustunud ja kruubid pehmemad.
Kui leotamiseks ei olnud palju mahti, siis vajavad kruubid rohkem vett ning ka pikemat keemisaega. Sulata pannil või ning kuumuta hakitud sibulat paari minutit ning lisa siis salvei, küüslauk, kõrvits ja südamikust puhastatud ning hakitud õun ja kuumuta veel veidi. Lõpuks vala sekka kruubid ja jõhvikad ning maitsesta soola ja pipraga ning lisa ka 1 sl punast veiniäädikat. Lase segul pisut jahtuda, seejärel täida sellega kana, vajadusel käte või lusika abil ka tugevamalt surudes.
Kinnita kana alumine ots hambatiku abil mõlemat nahapoolt korraga sik-sakina läbi torgates. Lükka saba vastu kana suunaga rinnaku poole ning suru teine hambatikk horisontaalselt saba alla, nii et see oma asendit hoidma jääks. Seo jalad lihanööriga kokku ja aseta kana 180-kraadisesse ahju 1,5 tunniks küpsema. Vahepeal kasta kana pannivedelikuga ning kui rinnakuosa või tiivaotsad liiga tumedaks kipuvad tõmbuma, siis kata need fooliumiga. Kontrolli küpsust, torgates terava noaga kintsuosa kondi suunas - kui eralduv vedelik on kaunilt klaar, on kana valmis. Lase jõuluprael enne lahti lõikamist u 15 minutit puhata, nii on tulemuseks pehmem kõhutäis.
- Kui salveid kauplust ei leia, võid kasutada ka värsket või kuivatatud tüümiani. Maitse jääb küll erinev, kuid sobib siia retsepti samuti hästi.