Okkalised kaunitarid- kunstkuused

Jõulud terrassil
Külma talveõhtu hämaruses, kui akendele on kleepunud õrnad härmatise mustrid ja õhus on tunda piparkookide magusat hõngu, ootab iga kodu kaunistamist jõulurõõmuga. Kunstpuu on ideaalne valik neile, kes ei soovi end siduda ehtsa kuuse hooldamise ja selle järjekindla okaste pühkimisega. On ju teada, et kuuseoksad kipuvad just siis oma okkaid maha poetama, kui põrand on äsja puhtaks tehtud. Kunstkuusk, vastupidi, seisab sirgelt ja uhkelt, pidades kinni oma okkaid nagu tõeline kaunitar, kes ei lase end kergesti kõigutada.

Tänapäeva kunstkuused on oma väljanägemise poolest tõelised meistriteosed. Disainerite ja inseneride vaheline koostöö on jõudnud sellisele tasemele, et mõnikord on raske vahet teha, kas tegu on päris kuuse või kunstlikult loodud imega. Mõned neist on varustatud juba eelvalgustusega, mis võtab ära vaeva tuledelugemiste ja juhtmete sasipuntrate harutamise eest. Teised on täielikult kaunistatud, pakkudes täiuslikku jõuluilu ilma lisapingutuseta. Ning kui see pole veel piisav, siis on olemas ka kunstlumega kaetud kuused, mis toovad koju selle maagilise, lumerohke jõulutunde, mida igaüks meist lapsepõlvest mäletab.

Kunstkuuse võlu ei peitu ainult tema välimuses. Nende puude suuruse valik on lõputu, pakkudes igale eluruumile ja igale maitsele sobivat varianti. Väiksemad sobivad ideaalselt korteritesse ja kitsamatesse ruumidesse, samas kui suured ja lopsakad kunstkuused võivad kaunistada avaraid elutube ja kontorite fuajeesid, täites need piduliku atmosfääriga.

Ent nagu igal medalil, on ka kunstkuusel oma teine külg. Aasta jooksul, kui jõuluhooaeg on möödas, peab see kaunis puu oma aega ootama pimedas panipaigas, varjates end tolmukihi all ja oodates järgmist detsembrit.

Ja kuigi kunstkuusk on korduvkasutatav ja võib paljude aastate jooksul tuua rõõmu ja sära, on oluline seda hoolikalt hoida, et vältida iga-aastast uue puu ostmist. Nimelt, pidev kunstkuuskede tarbimine võib lõpuks osutuda loodusele koormavamaks kui kord aastas elusa puu tuppa toomine.

Seega, kui valid oma koju kunstkuuse, tee seda targalt ja mõtle pikemale perspektiivile. Las see okkaline kaunitar toob sinu koju aastast aastasse seda erilist jõulutunnet, olles samal ajal keskkonnasõbralik ja praktiline valik. Ja kui jõuluaeg kätte jõuab, siis süüta küünlad, lülita sisse kuuse tuled ning naudi hetke – sest just sellistel hetkedel muutub argipäev maagiliseks ja kunstkuusk tõeliseks jõuluimeks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Erakogu

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.