9+ kingipakkimise ideed

Ja ongi käes kingipakkide pakkimise aeg. Milliseid huvitavaid kingipaki pakkimise ideid võiks kasutada, annab mõned näpunäited Skizze kunsti-ja hobitarvete pood, kuidas lihtsate vahenditega efektseid ja veidi teistmoodi jõulupakendeid teha.

1. Ka kõige lihtsama paki saab muuta tõeliselt kauniks disainpakendiks, mõne paari efektse mt washi-teibi, triibuga. Washiteip sobib nii kingipaberi, -kottide kui ka karpide dekoreerimiseks. Kombineerides erinevaid teipe kõrvuti või teine teisega risti, saab luua kordumatuid mustreid.

2. Taaskasutuseks kogutud karpe saab ka meelepäraselt üle värvida. Selleks sobivad ideaalselt Marabu Do-it aerosoolvärvid või Chalky Chick kriidivärvid. Pidulikkust saab sellistele ühevärviliste pakenditele lisada 3D šabloonide ja valge või metalliktooni struktuurpastadega.

3. Pehmeid ja ebamäärase kujuga kingitusi on tore pakkida tekstiilist kottide sisse. Kotid saab efektselt dekoreerida näiteks pihustatava Marabu Fashion Spray tekstiilivärvi ja šabloonidega. Dekoreeritud kott tuleks enne kinkimist kindlasti ka läbi triikida, sest siis kannatab see hiljem ka pesemist välja. Tekstiilist kingikotid leiavad aga hiljem kindlasti kasutust, kas keskkonnasõbraliku poekoti või toreda sussikotina.

4. Põnevaid dekoreeritud pindu saab pakendile luua ka marmoriseerimistehnikas. Selleks tuleks marmoriseerida Marabu Easy Marble marmoriseerimisvärvidega mõned paberiribad. Kuivanud dekoreeritud paberist saab välja lõigata sobiva kujuga tükikesi või motiive ning liimida need pakendile.

5. Kõik teavad, et kõige lihtsam on pakkida karpidesse. Majapidamisse koguneb ikka aegajalt just selleks sobivaid pakendeid. Karpidele uue elu andmiseks võib need katta erinevate nepaali paberite ja mt washi-teibi jääkidega. Tulemuseks on tõeliselt stiilsed ja ainulaadsed pakendid, mis leiavad kindlasti kasutust ka hiljem erinevate, väärtuslike esemete ja asjade hoiustamiseks.

6. Ühevärvilise pakkepaberi või kingikoti saab lõbusaks muuta erinevate Aladine templitega. Templitega saab luua hetkega just endale meelepäraste mustritega pakendi.

7. Retrohõngu ja põnevust lisab pakendile vahapitser. Manuscript pitsatite hulgast leiab nii pildiga motiive kui ka monogramm pitsateid ning erinevaid toone pitsativahasid. NÄPUNÄIDE: Kui korraga on vaja teha suuremat hulka pitsereid, siis võib need teha valmis küpsetuspaberile. Seal saab neid pärast lihtsalt eemaldada ja siis kahepoolse teibiga pakendile kleepida.

8. Luksuslikuma väikese kingipaki saab kujundada siidist kotikestest. Koti võib meelepäraselt toonida siidivärvidega ning lisada motiive, trükkides või kontuurvärvidega joonistades.

9. Kinke saab ka kangasse siduda, kasutades Jaapanist pärit Furoshiki tehnikat. Kangatükid võib eelnevalt ära kaunistada koos Marabu Tekstil Print värvidega ning siiditrüki raamiga. Ka see kangatükk tuleks enne kasutamist läbi triikida, et tagada kanga pestavus. Kaunistatud kangast, saab hiljem kasutada näiteks, rätikuna või uuel jõulukuul uute kinkide, kinkepakendina.

Lisaks võib kingipakke veel kullata, kaunistada quilling tehnikas, lisada kontuurkleebiseid või muid põnevaid lisandeid. Ära ei tohiks unustada ka seda, et iga toreda kingipaki juurde kuulub kohe kindlasti ka samas stiilis tervituskaart. Ja tea, et efektne ja omanäoliselt tehtud kingipakk, tekitab igas kingisaajas alati põnevust ja õhinat.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Erakogu

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.