Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis:
200 g võid
250 g suhkrut
300 g siirupit (soovitavalt tumedat)
2 tl jahvatatud kaneeli
2 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud nelki
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl jahvatatud musta pipart (valikuline)
1 tl soola
2 tl soodat
2 muna
600-700 g nisujahu
Valmistamine:
Kuumuta keskmisel kuumusel potis või koos suhkru ja siirupiga, kuni segu hakkab kergelt mullitama ja suhkur on täielikult lahustunud. Ära keeda! Kui segu on ühtlane, eemalda pott tulelt. Lisa kuumale siirupi segule kaneel, ingver, nelk, kardemon, must pipar (kui kasutad) ja sool. Sega hoolikalt, kuni vürtsid on segunenud ja lõhn on meeldivalt aromaatne. Lisa sooda ja sega segu veel kord läbi. Sooda reaktsioon muudab segu natuke kergemaks ja vahutavamaks. Jäta segu veidi jahtuma.
Kui segu on käesoojaks jahtunud, klopi munad sisse. Seejärel hakka järk-järgult lisama jahu, sõtkudes tainast, kuni see muutub ühtlaseks ja mitte liiga kleepuvaks. Tainas peaks olema pehme, kuid käsitletav. Kata tainas toidukilega ja lase külmkapis vähemalt 12 tundi, soovitavalt üleöö, puhata. See aitab maitsetel areneda ja muudab taina kergemini rullitavaks. Kui tainas on valmis, kuumuta ahi 180°C-ni. Rulli tainas jahuga kaetud pinnal umbes 3 mm paksuseks. Lõika välja soovitud kujuga piparkoogid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta piparkooke 8-10 minutit, kuni need on servadest kuldpruunid. Jälgi piparkooke hoolikalt, et nad ei pruunistuks liiga palju, sest siis võivad nad mõrkjaks muutuda. Kui piparkoogid on jahtunud, võid neid kaunistada glasuuriga või kasutada erinevaid dekoreerimisvahendeid.