Paljude lemmik - sahver

Paljude lemmik - sahver

Kindlasti on tänaseni säilinud mitmeid ajaloolisi maju, kus leiame endiselt sahvri – väikese, kuid väärtusliku ruumiosa köögi kõrval, tavaliselt maja põhjaküljel. See väike jahe kamber, mille seinad hingavad jahedust ka kõige kuumematel suvepäevadel, on olnud aastasadu asendamatu abimees toiduainete säilitamisel. Sahver on tõeline aare, mis aitab hoida köögi korras ja organiseeritud, pakkudes võimaluse peita igapäevased esemed ja toiduained silma alt ära, säilitades köögis puhta ja avara mulje.

Tänapäevases kiires maailmas, kus köök on saanud kodu südameks ja koht, kus veedetakse palju aega, on sahver endiselt hindamatu väärtusega. Köögis ruumi säästmiseks ja korrashoiuks on organiseeritud sahver suurepärane lahendus. Sahvrisse saab paigutada kõik need esemed ja toiduained, mida ei ole vaja iga päev käepärast hoida, kuid mis peaksid alati olema olemas, kui tuleb tahtmine valmistada maitsev roog.

Kujutage ette, kui mugav on omada köögi kõrval ruumi, kus kõik vajalik on käeulatuses, kuid siiski diskreetselt peidus. Sahvrisse saab ladustada purgid ja pudelid, kuivained ja hoidised, toiduõlid ja jahud – kõik need asjad, mis muidu võtaksid köögikappides ja tööpindadel liigselt ruumi. Seega, kui köögis on olemas piisavalt pinda, on sahvri loomine üks parimaid viise, kuidas ruumi nutikalt ära kasutada ja tagada, et köök oleks alati puhas ja korras.

Sahvri kasutamine toob kööki rohkem õhku ja ruumi, aidates vältida topsikute, pudelite ja purkide kuhjumist köögipindadele. Nii jääb köök avaraks ja meeldivaks kohaks, kus on alati meeldiv toimetada ja kus ei pea iga päev muretsema asjade ladustamise pärast. Sahvris valitseb organiseeritud kord, kus igal asjal on oma kindel koht ja kõik vajalik on kiiresti leitav.

Maakodudes, kus sageli on rohkem ruumi ja võimalusi, on sahver eriti hinnatud osa köögist. Vanad traditsioonid ja tarkused, kuidas toiduaineid pikemaks ajaks säilitada, on siin jätkuvalt elus. Sahvri seinad hoiavad toiduaineid jahedas ja pimedas, luues ideaalsed tingimused näiteks hoidiste, juurviljade ja muu säilitamiseks. Lisaks praktilisusele lisab sahver köögile ka omapärast ja hubast atmosfääri, tuues esile ajatut elegantsi ja traditsioonilist eluviisi.

Oleme kokku pannud mõned inspireerivad ideed, kuidas maakodude köögis sahvrit nutikalt kasutada ja muuta see köögi lahutamatuks osaks. Sahver ei ole pelgalt ruum toiduainete hoiustamiseks – see on kodu süda, mis ühendab endas praktilisuse ja ilu, pakkudes samal ajal võimalust säilitada köögis korra ja harmoonia. Kasutades seda väikest, kuid tähtsat ruumi oskuslikult, saad oma köögis luua keskkonna, mis on nii mugav kui ka kaunis, ja mis kõige tähtsam – täis praktilisust ja ajatut võlu.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: kvarteretmakleri.se, alvhem.comentrancemakleri.se, stadshem.se, mydecor.ru, planete-deco.fr

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.