Kuidas valida värve mis sobivad su nahatooniga?

Enamus meist teab, et me saaksime koguda suurel hulgal stiilipunkte kandes värve väljaspool meie mugavustsooni.

Aga, et leida toone, mis sobib meie jumega võib olla lihtsam öelda kui teha. Kuid kuna värvivalik on väga suur ja lai, võib see osutuda päris raskeks. Mõned võivad küll öelda, et see ei ole just raketiteadus, vaid kättevõtmise asi, et tuleb lihtsalt poe riietusruumis proovida erinevaid värve. Laias mõistes on see muidugi õige, kuid kui tahad hoida poes riideid valides aega kokku või tellida mugavalt internetist, on parem teada mõnda lihtsat reeglit, et olla teadlik sellest, millised värvid teevad sinu nahatooniga head koostööd ja millised mitte.

Esimene samm?

Vaata enda käsivart. Et teada millised värvid peaksid olema sinu garderoobis, pead ennem selgeks saama kas su nahk on kahvatu, keskmine/oliiv või tume. Kui oled sellega ühele poole saanud, loe edasi seda artiklit, et teada saada millised värvid sulle sobivad.

Hele/kahvatu nahk

Oled punapea, blond või helepruunide juustega? Tedretähnidega? Otsid suvel kogu aeg varju päikese eest? Kui sul on kahvatu nahk ja heledad juuksed, siis toonid mis on selgelt kontrastis sinu nahatooniga, toovad värvi ka sinu jumele.

Värvid mida kanda-
Tumedamad toonid nagu hall, pruun, tumepunane, pudeliroheline, mereväesinine ja sinised julged toonid töötavad väga hästi, kuna need on kontrastis sinu nahatooniga.

Värvid mida vältida-
Kui sind võiks segamini ajada valge seinaga, siis peaksid vältima pehmeid pastelseid toone või väga eredaid toone, kuna need teevad sind veel kahvatumaks. See kehtib ka neutraalsetele toonidele. Selle asemel et valida valge, helebeež ja kivitoonid, vali rikkamad toonid nagu liiv, khaki ja sinakashall. Punane, mis ei pruugi sobida õhetavale, roosiroosaliste põskedega inimestele sobib väga hästi rohkem kahvatutele nahatoonidele, kui kanda julgemaid toone nagu näiteks purpur.

Keskmine/ oliivitooni nahk

Kui sul on oliivitooni nahk, mis pigem päevitub, kui kõrbeb päikese käes, siis on sul “soe” jume, mis sobib palju rohkemate värvidega kui hele “külm” nahk.

Värvid mida kanda-
Kuigi enamus värve sobib hästi sinu keskmise nahatooniga, võid kindlustada enda vapustava väljanägemise valides toonid, mis on on kas natuke heledamad või tumedamad kui sinu nahatoon. Mida see täpselt tähendab? Vali pigem helebeež kui soe liivatoon, kui soovid kanda heledaid neutraalseid toone või proovi julgemat tooni lillat nagu näiteks fuksiinpunane, mitte kahvatulilla. Suviseks välimuseks proovi kanda üleni valget või sega kokku heledaid neutraalseid toone.

Värvid mida vältida-
Kuna sinu nahal on arvatavasti kas kollane või roheline alatoon, peaksid vältima värve, mis on liiga lähedased sinu nahatoonile. Mida sa siin proovid vältida on alasti välimus- kui sinu nahk sulandub ühte sinu riietega. Toonid, millest tõenäoliselt eemale peaksid hoidma on pistaatsia, sinepikollane, oliiviroheline ja kohvipruun. Keerulisema välimuse kandmiseks- nagu üleni valges või pastelsetes toonides- veendu, et oled piisavalt päevitunud, et neid kanda ilma et näeksid kurnatud välja.

Tumedam nahk

Nagu ka keskmise nahatooniga inimesed, võivad ka tumedama nahaga isiksused kanda pea kõiki värve ilma hirmuta.

Värvid mida kanda-
Valik on suur ja lai. Sinu tume nahatoon sobitub ideaalselt paljude värvide ja varjunditega, kuna ei ole riski, et tundud väsinud võrreldes heleda nahaga inimestega. See öeldud, on siiski paar piirangut.

Värvid mida vältida-
Pruun värv on põhiliselt mitte sobiv. Nagu pastelsed toonid ei sobi heleda nahksetele, ei anna pruun piisavalt kontrastsust tumeda nahaga inimestele, andes tulemuseks nahaga ühte sulanduva välimuse. Kuigi must ja tumesinine on suhteliselt domineerivad inimeste riidekapis, eriti just meestel, tasuks neid hoida minimaalsuse tasemel, et võtta kõike enda eriti mitmekülgsest nahatoonist.

Lisaks eelpool olevatele põhitõdedele, jäta meelde mis värve kandsid, kui keegi sulle komplimendi teeb sinu välimuse kohta, see aitab sul mõista mis toonid just sinule kõige paremini sobivad. Ja ära lase värvikaardil liigselt dikteerida kuidas sa peaksid riides käima. Stiil on ja jääb eneseväljendus vormiks ja kui on värv mis sulle tõsiselt meeldib, kanna seda ikka, lihtsalt hoia meeles millised toonid omavahel head koostööd teevad.
Tekst:  tootemaailm.ee/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gott | Fotod: pexels.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.