Oskuslikud ruumilahenduse ideed

Selleks ei pea alati kulutama palju raha, et leida viise esemete ja toitainete hoiustamiseks ja säilitamiseks.

Tavaliselt ei mõelda korralikult hoiustamise ideedele ja vahest pole lihtsalt piisavalt ideid, kuidas kõige nutikamalt hoiustada. Köögi planeerimisel tuleks mõelda piisavale ruumile, kuhu mahuks erinevad kuivained nii hoiustamiseks kui ka säilitamiseks. Lisaks kuuluvad sinna juurde suured köögimasinad ja külmik. Korralikult planeeritud köögis on alati puhtus ja kord.

Hoiustamisviisid peaks olema planeeritud nii, et kõik, mida otsite, leiaksite lihtsalt üles. Ja see kõik ikka selleks, et endal oleks võimalikult mugav köögis toimetada, nii toitu valmistades kui serveerides. Kindlasti ei tohiks sealjuures jääda sisekujundus tahaplaanile. Sinna juurde kuuluvad lihtsad detailid ja mõni erksam detail, mis on kontrastiks ruumile, et tuua ruumi soojust ja ilu.

Heitke pilk meie leitud nutikatele ideedele, mis oleks abiks igas köögis.

Hoidke nõusid madalamates sahtlites, siis on teil mugavam neid serveerimisel kätte saada.

Mikrolaineahi ja röster kappi peitu.

Pane mõningad toitained läbipaistvasse purki, et sul oleks mugavam kokata.

Mõned toiduained võid panna madalamasse läbipaistvasse kaussi, et neid oleks kergem toiduvalmistamisel üles leida.

Ideaalne viis maitseainete hoiustamiseks, et söögitegemine oleks veelgi mugavam.

Paiguta vähem kasutatavad esemed madalamale kappi allossa.

Väiksemad köögitarbed ja lauanõud liugustega kappi. Kui vaja teed lahti ja saad koheselt valmistada näiteks ühe hea kohvi. Kui aga uks ees näeb köök alati puhas ja korras, ilma üleliigsete esemeteta.

Idee sobib veini lühiajaliseks säilitamiseks kööki, kus pole põrandakütet. Ja kui seda ideed kasutada, siis teha samuti lahti tõmmatav sahtel, just kappi allossa, sest vein tahab ikkagi jahedat.

Ideaalne söögiriistade hoiustamisviis sahtlis.

Mugavus ennekõike.

Ka köögirätikutel võiks ideaalis olla köögis oma koht.

Sea riiulisse pandavad esemed ja erinevad kuivained tähtsuse järgi. Pidevalt kasutuses olevad maitseained kohe kindlasti esimesse riiulisse, et oleks mugavam toitu valmistades maitseained kätte saada.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Scandinavian Home, contemporist.com, thekitchn.com (Sara Ligorria-Tramp / Emily Henderson Design)

 

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK JA SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.