Retsept | Jõhvikakeeks

Retsept | Jõhvikane jõhvikakeeks

Koostis:

250 g võid
4.5 dl suhkrut
5 tk muna
4.5 dl nisujahu
200 g hapukoort
1 sl kontsentreeritud apelsinimahla
200 g sügavkülmutatud jõhvikaid
tuhksuhkrut

Valmistamine:

Alusta sellega, et tõstad kõik koostisosad, välja arvatud jõhvikad, toatemperatuurile, et need saaksid ühtlaselt seguneda. Võta sobiv kauss ja vahusta seal või ning suhkur heledaks ja kohevaks massiks. Seejärel hakka ükshaaval lisama mune, iga kord hoolikalt vahustades, et munad täielikult seguneksid ja tainas õhuline püsiks. Kui kõik munad on lisatud, hakka tasapisi juurde lisama eelnevalt sõelutud jahu. Sellega tuleb olla ettevaatlik – sega vaid nii palju, et jahu seguneks, vältides liigset segamist, kuna see võib taina struktuuri muuta ja kook ei jääks siis nii kohev. Kui jahu on lisatud, lisa tainasse hapukoor ja apelsinimahlakontsentraat. Need annavad koogile mõnusa niiskuse ja maitse. Jäta viimasena lisamiseks jõhvikad. Oluline on, et jõhvikad oleksid täiesti külmunud – see aitab neil säilitada oma kuju ja takistab nende mahla lekkimist tainasse, mis võiks koogi värvi muuta ja ühtlust rikkuda. Sega jäised jõhvikad tainasse kiiresti ja õrnalt.

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -

Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust

Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -