Koostis:
300 g veise- või sealiha (võib kasutada ka suitsuliha või vorsti)
2 keskmist sibulat
2 keskmist porgandit
3-4 marineeritud kurki
2 spl tomatipastat
2-3 loorberilehte
10-15 musta pipra tera
3 küüslauguküünt
2 spl õli praadimiseks
2 l veisepuljongit (või muu leem)
10 oliivi (võib kasutada ka kapparid)
1 sidrun
100 g hapukoort
Soola ja pipart maitse järgi
Värske till või petersell serveerimiseks
Valmistamine:
Kui kasutad toorest liha, keeda see esmalt. Pane liha külma veega potti, lisa veidi soola ja lase keema. Eemalda vaht ning keeda tasasel tulel 1-1,5 tundi, kuni liha on pehme. Tõsta liha potist välja ja lõika tükkideks. Kui kasutad suitsuliha või vorsti, saad selle etapi vahele jätta. Koori ja haki sibulad, riivi porgandid jämeda riiviga. Haki marineeritud kurgid väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja prae sibul ning porgand kuldpruuniks. Lisa tomatipasta ja prae veel paar minutit, kuni tomatipasta on veidi karamellistunud ja maitse tugevam.
Kuumuta valmis puljong keemiseni. Kui oled kasutanud värsket keedetud liha, kasuta seda keeduvett. Lisa puljongisse praetud köögiviljad, loorberilehed, pipraterad ja küüslauguküüned (tervelt või hakitult, vastavalt eelistusele). Lisa hakitud marineeritud kurgid ja lihatükid puljongisse. Keeda tasasel tulel umbes 10–15 minutit, et maitsed saaksid hästi seguneda. Lõika sidruniviilud ja lisa need koos oliividega supile. Keeda veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma eelistustele. Serveeri supp värske hakitud tilli või peterselliga, kõrvale hapukoor ja veel mõned sidruniviilud. Seljanka on tuntud oma rikkaliku maitse ja mitmekesiste koostisosade poolest, mis annavad sellele iseloomuliku hapuka ja samas soolase noodi. Serveeri supp kuumalt ja kõrvale võid pakkuda ka tumedat leiba.
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust