Retsept | Mahlane ahjukana soola ja pipraga

Koostis:


2 kg  kana
Soola
Purustatud musta pipart
Õli

 

Valmistamine:

Kuumuta ahi 230 kraadini. Seo kanakoivad puuvillase nööriga kinni, nii küpseb kana ühtlaselt ja jääb mahlasem. Aseta kana ahju restile selili. Resti alla aseta plaat tilkuva rasva jaoks. Määri kana kergelt toiduõli, soola ja pipraga. Nüüd küpseta kana 30 minutit 230 kraadises kuumas ahjus. Seejärel  alanda kuumust 210 kraadini ning küpseta veel umbes pool tundi, kuni kana on pealt kuldpruun.  Võta kana ahjust välja, lase veel  kanal umbes 10 minutit puhata.

 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod:J.Gotta

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.