Retsept | Tosca kook

Koogi taigen
150 g suhkrut
100 g toasooja pehmet võid
3 muna
Soola
2 tl küpsetuspulbrit
250 g jahu
1 tl vanillisuhkrut või ekstrakti

Kate

250g Erinevaid pähkleid ja rosinaid
30 g võid
120 ml vahukoort
150g suhkrut
 Näpuotsaga soola

 

Valmistamine

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta toasoe või suhkruga, seejärel vahusta segusse ükshaaval munad ja vanillisuhkur. Teises kausis sega jahu, sool ja küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult kõik kokku ja aseta vormi ning tõsta ahju 20 minutiks kuni kook on veidi keskelt toores. Nüüd lisa pähklid ja rosinad koogile ning  küpseta veel 10 minutit. Tõsta kook välja jahtuma.

 

Samal ajal kui kook küpseb valmista karamell. Selleks sulata potis või ja suhkur, lisa kuumutatud koor ning keeda helepruuniks. Vala karamell koogile ja lase seista üks ööpäev.

 

 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Johan Gotta

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.