Retsept | Pealinnakeeks

Koostisosad

 

150 g toasooja võid
150 g suhkrut
3 muna
soola
1 tl vanillisuhkrut
200 g pestud ja nõrutatud seemneteta rosinaid ja korinte
240 g nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit

 

 Valmistamine:

Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks Lisa ükshaaval ja edasi vahustades munad. Lisa sool, vanillisuhkur ja pestud-nõrutatud rosinad . Sega küpsetuspulber jahu hulka, siis lisa jahu ülejäänud tainale ja sega kiiresti ühtlaseks. Tõsta võitatud  keeksivormi. Silu  noaga pealt ühtlaseks, siis tee pikkupidi kerge sisselõige keeksi sisse.  Küpseta 160-kraadise ahju keskosas umbes 80-90 minutit, kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Tee ahjuuks lahti ja lase keeksil ahjus jahtuda.

 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Johan Gotta

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.