Retsept | Marineeritud praetud räimed

Koostisosad

 

500 g fileeritud räime
2 suurt muna
2 dl nisujahu
praadimiseks õli

Marinaad:
1 l vett
2 sibulat
10 tera musta pipart
2 loorberilehte
2 sl 30%-list äädikat
2 sl suhkrut

 

 Valmistamine:

 Räimefileed kasta esmalt jahusse, siis  lahtiklopitud munasegusse. Prae seejärel parajalt kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Raputa kaladele soola (siis ei pea aeraldi marinaadile soola lisama).  Marinaadi jaoks pane kooritud ja viilutatud sibulad potti, lisa pipra, loorberileht ja suhkur. Kalla peale vesi ning kuumuta keemiseni. . Maitse marinaadi - vajadusel lisa veel suhkrut või soola. Lisa äädikas ning tõsta pott tulelt.
Lase marinaadil mõni hetk jahtuda, siis vala praetud räimefileedele. Lase vähemalt üleöö külmas seista.

 

Kui soovid lisa marinaadile soola.

 

 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Johan Gotta

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.