Retsept | Toorjuustukook

Koostis
 
Kate:
800g toasooja toorjuustu
400 g kohupiima
3 sl jahu
5 muna
vanillisuhkrut
1 Apelsini koor
3 sl apelsini mahla
 
Põhi:
200 g nisujahu
50 g suhkrut (u 1 dl)
näpuotsaga soola
100 g külma võid

Valmistamine

Põhja valmistamine:
Sega kausis jahu, suhkur ja sool. Lisa tükeldatud külm või ja haki noaga või köögikombaini lõikuriga tainas puruseks. Vala antud segu koogivormi.
 
 

 

Katte valmistamine:
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, Sega juurde toorjuust ja kohupiim. Riivi lisaks apelsini koor ja lisa veel apelsini mahla. Vala ettevaatlikult segu koogivormile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 150*C juures umbes 1,5h. Jahuta pärast toatemperatuurini ja pane seejärel kook külmikusse.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Johan Gotta
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.