Retsept | Valge šokolaaditort jõhvikatega

Koostisosad


Põhi
1 1/2 tassi  kaera
1/2 tassi mandleid
5 spl kookosõli (sulatatud)
2 spl vahtrasiirupit

Jõhvikakiht
2 tassi jõhvikaid (värsked või külmutatud)
1 tass vett
1/4 tassi vahtrasiirupit
1 tl agarit

Valge šokolaadi kiht

⅔ tass kookospiima
¾ tassi kakaovõid
¼ tass vahtrasiirupit
Näpuotsatäis soola
4 spl valget šokolaadi

Valmistamine

Põhja  jaoks lisage köögikombaini kaer ja mandlid. Mikserdage, kuni segu on purustatud, lisage vahtrasiirup ja kookosõli. Töötle niiskeks seguks. Suru tainas tugevalt vormi põhjale ja suru ka küljed üles. Küpseta temperatuuril 175 kraadi umbes 10-15 minutit, kuni koorik näib kuldpruun. Nüüd jahuta tordipõhi toatemperatuuril.

 

Lisage väikesesse potti jõhvikad, vesi ja vahtrasiirup. Hauta umbes 10-15 minutit madalal ja keskmisel kuumusel, kuni jõhvikad on lagunenud. Prusta saumikseriga jõhvikad püreeks ja lisage veidi vett, kui kaste on liiga paks. Lisage 1 tl agaragaripulbrit ja hautage veel 5 minutit madalal ja keskmisel kuumusel. Pange paariks minutiks jahtuma, valage  tordipõhjale jõhvikamoos / kaste (pooleldi täis) ja laske veel 15 minutit külmkapis taheneda.

 

Nüüd valmista valge šokolaadikiht. Sulata väikeses potis madalal kuumusel valge šokolaad ja kakaovõi. Vala tordile valge šokolaadisegu ja lase umbes 2–3 tundi külmkapis taheneda. Kaunista jõhvikate ja valge šokolaadi laastudega ning serveeri kohe.
Hoidke jääke külmkapis kuni 3 päeva.

Tekst/kujundus:  S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.