Retsept | Iiriskomm

Kas mäletate iiriseid lapsepõlvest? Neid oli ümbrisest keeruline lahti keerata. Siis olid veel pehmemad iirised, mis pakkusid aga suurt rõõmu. Niisiis, nüüd räägin teile kõige lihtsama, meeletult kiire retsepti! Kirjuta see üles!
 
Koostisosad

Tuhksuhkur 500 g
Kondenspiim suhkruga 500 ml
Mesi 120 ml
Või 50 g
Vanilliekstrakt
 
Valmistamine
 
Lisa koostisosad kastrulisse. Ma kasutasin tuhksuhkrut, kuid võite lisada lihtsat suhkrut, see pole siin oluline. Kui teile mesi ei meeldi - vahetage see glükoosisiirupi või muu sarnase vastu. Seejärel pange kastrul keskmise tulega pliidile  ja oodake. Oota, mil või sulab ja kõik koostisosad segunevad.  Sega kõik korralikult läbi.
Kui teil on termomeeter - vajalik karamelli temperatuur on 122–123 kraadi.  Valage segu vormi, mis on vooderdatud pärgamendiga. Iiris tuleks külmkappi asetada umbes kolmeks tunniks. Pärast seda lõigake iiris märja noaga lihtsalt kommideks. Kui Iiris  on väga külm, kastke nuga kuuma vette. Iiris on väga pehme, kreemja mee maitsega. Keegi ei jää ükskõikseks, garanteerin!
Tekst/kujundus:  S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.