Retsept | Maasikavõi meega ja määrdehalvaa

Võiga krõbedaks röstitud sai meega on geniaalselt lihtne maitseelamus. Kui lihtsalt meest (või meie ülimaitsvatest jõhvika- ja mustikameest) jääb väheks, siis pakume teile vaheldust järgmiste ideedega.

 

Maasikavõi meega

 

Koostis:

 

150 g pehmet võid

80 g maasikaid

50 g (jõhvika)mett

 

Valmistamine:

 

Ühenda ained ja purusta köögikombainis või sauseguriga ühtlaseks kreemiks. Hoia kaanetatult külmikus ning kasuta 1 nädala jooksul, enne serveerimist lase võil pehmeneda.

Määrdehalvaa

 

Koostis:

 

70 g tahinit ehk seesamipastat

70 g mett

Pisut kuuma vett

Soovi korral kuldseks röstitud seesamiseemneid

 

Valmistamine:

 

Sega tahini ja mesi ühtlaseks. Vajadusel lisa vett, et saaksid määritava konsistentsi. Tekstuuri ja kasu lisavad seesamiseemned. Hoia halvaad kaanetatult külmikus ning kasuta 1 nädala jooksul.

Tekst/kujundus: artisanhoney.ee | S.Heinmets, J.Gotta
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.