Retsept | Krevetid tšilli-küüslaugu ja meekastmega

Koostis:

 

400 g hiidkrevette

4 küüslauguküünt, jämedam tükeldus

Punt koriandrit või peterselli

 

Kaste:

2 sl riisiäädikat (või laimimahla)

1,5 sl mett

~1 tl sojakastet

1-2 värsket tšillit, haki hästi peeneks

 

Serveerimiseks röstitud maapähkleid, värsket tšillit, sojakastet.

Valmistamine:

 

Puhasta krevetid, hiidkrevettidelt ära unusta eemaldamast seljakumeruse all peituvat kibedamaitselist soont.

Sega kastmeained

Kuumuta sügaval pannil või wokis õli ning prae selles küüslaugutükid jumekaks. Lisa krevetid ning kuumuta täpselt niikaua, kuni need on poolküpsed. Vala peale kaste ning kuumutas segades kuni krevetid on just küpseks saanud. Maitsesta ohtra värske koriandriga ning serveeri. Täienda soolasust sojakastmega, lisa teravust jahvatatud tšilliga.

 

Ideid:

·         Soovi korral saad teha roast täitvama, kui lisad praadimise lõpufaasis soojas vees pehmeks leotatud riisinuudleid.

·         Lisa küüslaugule peeneks hakitud ingverit

 

Tekst/kujundus: artisanhoney.ee | S.Heinmets, J.Gotta
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.