Retsept | Makroonid e. macarons

Koostis

140 g mandlijahu
50 g tuhksuhkrut
100 g munavalget
pisut soola
180 peensuhkrut
140 g mandlijahu
50 g tuhksuhkrut
100 g munavalget
pisut soola
180 peensuhkrut

Valmistamine

Sõelu mandlijahu ja tuhksuhkur omavahel kokku. Alusta munavalge vahustamist lisa vähehaaval suhkur. Vahusta kuni miksri otstesse jäävad tipud. Ole kannatlik! Lisa pool munavalgemassist mandlijahu-tuhksuhkru segusse. Sega kokku voltimis meetodil niikaua kuni oled saanud ühtlase pasta seejärel lisa järgmine munavalge vaht. Tainas peab olema kergelt voolav ja siidine ning kohev. Pane segu pritskotti ning pritsi küpsetuspaberile 3-5 cm medaljonid. Koputa plaati täisnurga all vastu lauda, et õhk välja tuleks. Lase seista laua peal 30- 60 minutit. Vaata, et toas palju niiskust ei oleks. Küpseta 140 kraadi juures 12-15 minutit.
Jahuta ja eemalda paberi küljest lahti.


Kreem
 
150 g võid
70g kondenspiima
100g mustikapüreed
 
Vahusta pehme või vahtu, lisa kondenspiim. Lisa juurde mustikapüree ja sega kokku. Pane makroonid täidisega kokku ja hoia serveerimiseni külmas..
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.