Retsept | Quiche

Koostis

Tainas (põhi):
300 ml nisujahu
200 g küpsetusmargariini (võid)
3-4 sl vett
1 tl soola

Kate:
300 g suitsutatud kanafileed
1/2 paprikat
1/2 karpi värskeid šampinjone
u 10 cm jupp porrut (või 1 sibul)
1/2 väikest karpi konservananassi
1 pk (200ml) rõõska koort
3-4 muna
50 g riivjuustu
soola
pipart
tilli

Valmistamine

Jahu ja margariin näppida segamini, lisada sool ja vesi, sõtkuda ühtlaseks tainaks, vajadusel lisada natuke vett. Tainast teha pall, mässida toidukilesse ja panna külmkappi ootele. Porru ja seened hakkida ja praadia eelnevalt läbi, maitsestada. Hakkida kana, paprika ja ananass. Tainas suruda 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele (kui kasutatakse metallist(lahtikäivat)vormi, panna põhjale küpsetuspaber ja ääred määrida või/margariiniga). Esimesena laotada taignale porru ja seened, järgmisena kana, ananass ja paprika. Munad vispeldada koorega segamini, maitsestada soola-pipraga, segu valada pirukale. Kõige peale puistata riivjuust ja lõikuda natuke tilli.

Ahi kuumutada 180-200 kraadini, pirukat küpsetada u 30 minutit, kuni pealt muutub kuldkollaseks ja munasegu on hüübinud ja piruka ääraed pruunistunud.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.