Retsept | Vürtsmoos õunaga

Koostis

350 g  hapukaid õunu
1  väike sibul
2  küüslauguküünt
1  väike punane tšillipipar
50 g  rosinaid
100 g  kuivatatud jõhvikaid
1, 5 dl  moosisuhkrut
2 dl  vett
5 sl  õunaäädikat
0, 5 tl  soola
1 pakk  Rebitav seapraad röstitud sibulatega

Valmistamine

Koori ja tükelda õun kuubikuteks. Koori ja haki ka sibul ning küüslauk. Puhasta pooleks lõigatud tšilli seemnetest ja haki peeneks. Mõõda kõik ained kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Keeda vaiksel kuumusel 10 minutit, kuni saad mõnusa paksusega vürtsmoosi ja lase jahtuda. Jahtudes moos pakseneb veelgi. Serveeri liha kõrvale.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.