Retsept | Maasika-vahukooretort

Koostis

Biskviitpõhi    
5 muna     
5 sl suhkrut     
5 sl jahu     
võid/õli vormi määrimiseks

Täidis

200 g kohupiimapastat    
200 ml vahukoort     
300 g maasikaid     
4 sl suhkur     
Kaunistuseks:     
200 ml vahukoort     
maasikaid

Valmistamine

Biskviittainas: Eralda munavalged ja -kollased. Vahusta munakollased koos suhkruga. Lisa jahu ja sega. Vahusta eraldi munavalge ja sega see ettevaatlikult munakollase-jahu segule. Määri 20 cm koogivorm õliga kokku ning puista üle riivsaiaga. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-30 minutit, kuni tainas on küps.

Täidis: Vahusta koor, sega omavahel purustatud maasikad, kohupiimapasta ja suhkur. Lõika valmis biskviitpõhi pooleks ja määri kahe poole vahele kreem. Seejärel kaunista tort vahukoore ja maasikatega. Pane mõneks ajaks külma seisma, et tordipõhi läbi imbuks ja maitsed ühtlustuksid.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.