Retsept | Magusad saiad (Kardemonisaiad)

Koostis

1/2 l piima
40-50g pärmi
1tl soola
150g suhkrut
1tl peenestatud kardemoni
150g võid või margariini
900-950g jahu
Määrimiseks muna
Pealepuistamiseks 1 sl kristallsuhkrut
1sl hakitud mandleid või pähkleid

Valmistamine

Pärm hõõrutakse 1tl. suhkruga vedelaks, lisatakse leige piim, umbes pool jahukogusest ja lastakse 15-20 minutit kerkida. Eelkergitusele lisatakse sool, peenestatud kardemon, suhkur, järk-järgult jahu ja pehme rasvaine. Sõtkutakse sile taigen, peale puistatakse natuke jahu, kaetakse rätikuga ja lastakse soojas kohas kerkida. Kerkinud taigen sõtkutakseläbi, vormitakse pätsid, lastakse kerkida, määritakse pealt munaga, peale puistatakse suhkrut ja hakitud mandleid ning küpsetatakse keskmise kuumusega ahjus ca 25 minutit.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.