Retsept | Põhjamaa burger

Koostis

1 sibul
500 g veisehakkliha
4 sl hakitud peterselli
soola ja musta pipart
1 sl õli
4 head burgerikuklit
2 sl  sinepit
2 sl majoneesi
0.5 ribadeks lõigatud jääsalatit
2 viilutatud nn lihatomatit
4 viilutatud marineeritud kurki

Valmistamine

Lõika sibul pooleks. Haki üks sibulapoolik peenelt, teine lõika õhukesteks viiludeks. Sega hakkliha, petersell ja hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga. Vormi neljaks burgeriks ning pane külmkappi veidikeseks.Kuumuta pannil õli. Pane hakk-kotletid pannile ning prae 5 minutit mõlemalt poolt (kokku siis 10 minutit). Soojenda hamburgerikuklid. Määri alumisele kuklipoolele sinepit ja majoneesi. Tõsta peale jääsalat, sibula-, tomati- ja kurgiviilud. Aseta peale praetud hakk-kotlet ning kata teise kuklipoolega.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.