Retsept | Kodune ahjukana

Koostis

2 kg kaaluv kana
1 sl  meresoola
purustatud musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 230 kraadini.
Seo kana puuvillase nööriga kinni, et lind ühtlasemalt küpseks. Tiivanukid keera kana selja taha (vt fotot või vaata siit). Aseta kana ahjuvormi selili. Puista ühtlase kihina peale umbes 1 sl meresoolahelbeid ning maitsesta julgelt värskelt purustatud musta pipraga.

 

(NB! Õli, võid vms ei ole vaja, piisab soolast-piprast). Tõsta kana 30 minutiks kuuma ahju. Siis alanda kuumust 210 kraadini ning küpseta veel umbes pool tundi, kuni kana on pealt kuldpruun ning kintsu noaga torgates valgub välja selge (ja mitte verine!) lihamahl. Kokku peaks 2-kilone kana ahjus olema umbes tunnikese.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.