Retsept | Ahjus küpsetatud peedikrõpsud

Koostis
12 punast peeti
1/2 tassi oliiviõli
2 tl sellerisoola või meresoola

 

Valmistamine

Kuumuta ahi 150 kraadini ja vooderda mitu küpsetusplaati küpsetuspaberiga. Puhastage peedid hästi köögiviljaharjaga ja lõigake pealsed ära.Kasutage viilutajat peedi õhukeseks viilutamiseks . Kui peediviilud on  õhukesed, pole vaja neid enam  koorida.

 

Aseta peediviilud suurde kaussi ning vala peale õli ja sool. Nüüd lase peedil õlis ja soolas seista, kuni nad vabastavad oma loomulikku mahla, umbes 15-20 minutit. See võimaldab neil säilitada paremat kuju ja värvi.

 

Sega peedid uuesti läbi, seejärel kurna vedelik välja. Lao viilud ühe kihina ettevalmistatud küpsetuspaberitele. Küpseta 45-60 minutit, kuni nad  on krõbedad, kuid mitte pruunid. Eemaldage peedilaastud ahjust ja jahutage täielikult enne õhukindlas anumas hoidmist.

 

 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Erakogu

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.