Retsept | Soolased röstitud peedifriikad

Koostis
2 suurt punast peeti
1 supilusikatäis oliiviõli
1 tl harissa vürtsi
 ¼ teelusikatäit köömneid
 sool ja pipar
 hakitud petersell (valikuline)
 2 spl riivitud parmesani

 

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini . Vooderda küpsetuspann küpsetuspaberiga.
Koori punane peet. Seejärel lõigake mõlemad otsad ära. Lõika peet  viiludeks ja siis ribadeks, et need sarnaneksid friikartulitega. Laota peediviilud  ahjupannile. Nirista neile oliiviõli ja sega kätega. Seejärel puista peale harissa vürtsi, köömneid ning näpuotsaga soola ja pipart. Röstige neid 200 kraadi juures 15-25 minutit, vahel neid segades. Et näha, kas friikad on valmis, torka need kahvliga läbi, nad peaksid olema mõnusad ja pehmed.

 

Tõsta pann ahjust ja puista peale parmesani ning serveeri kohe oma lemmikkastme või dipikastmega.

 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Erakogu

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.