Koostis:
500 g kooritud ja tükeldatud kõrvitsat
1 suur sibul, peeneks hakitud
2 küüslauguküünt, purustatud
2 porgandit, kooritud ja tükeldatud
1 keskmine kartul, kooritud ja tükeldatud
800 ml köögiviljapuljongit
200 ml kookospiima (või koort)
1 spl oliiviõli
1 tl jahvatatud ingverit
Näpuotsaga muskaatpähklit
Soola ja pipart maitse järgi
Serveerimiseks kõrvitsaseemneid ja värskeid ürte (nt peterselli või koriandrit)
Valmistamine:
Alusta oliiviõli kuumutamisega suurel potil keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa peeneks hakitud sibul ja purustatud küüslauguküüned. Kuumuta neid aeglaselt, kuni sibul muutub klaasjaks ja pehmeks, umbes 5-7 minutit, hoolitsedes, et need ei pruunistuks. Seejärel lisa tükeldatud kõrvits, porgandid ja kartulid. Sega kõik hoolikalt läbi, et köögiviljad oleksid ühtlaselt kaetud õliga. Lisa jahvatatud ingver ja muskaatpähkel, mis annavad supile mõnusa vürtsika maitsenüansi. Lase maitseainetel veidi kuumuses avaneda, segades köögiviljadega umbes minuti jagu.
Nüüd vala juurde köögiviljapuljong ja lase keema tõusta. Kui vedelik on keema läinud, vähenda kuumust ja lase supil podiseda, kuni köögiviljad on täiesti pehmed. See võtab umbes 20-25 minutit. Kui köögiviljad on pehmed, eemalda pott tulelt ja püreesta supp saumikseriga, kuni saad ühtlase ja siidise tekstuuri. Kui soovid väga kreemjat tulemust, võid kasutada ka tavalist kannmikserit, kuid ole ettevaatlik kuuma vedeliku töötlemisel. Lisa kookospiim või koor, segades selle supi sisse, et anda roale veelgi rikkalikum ja kreemisem maitse. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma eelistustele. Serveerimiseks puista peale röstitud kõrvitsaseemneid ja kaunista värskete ürtidega, nagu petersell või koriander.
Veebiajakiri Scandinavian HOME