Retsept | Traditsiooniline Taani riisipuding

Retsept | Traditsiooniline Taani riisipuding

Koostis:

1 l 3,5%-list piima
150 g pudruriisi
1 vanillikaun
5 dl 35% rõõska koort
100 g mandlilaaste + 1 terve mandel
2-3 sl suhkrut

Kirsikaste:

1 purk konservkirsse (koos vedelikuga)
1 sl maisitärklist
2 sl vett
1-1,5dl suhkrut

Pane kirsid koos vedelikuga kastrulisse ja soojenda kuni keemiseni. Sega maisitärklis veega ning lisa vee-tärklisesegu vaikselt segades kirssidele, lisa suhkur. Lase kastmel vaiksel tulel podiseda, kuni saavutad soovitud konsistents.

Valmistamine:
 
Pudingu jaoks loputa pudruriisi külma voolava vee all, kuni vesi on klaar. Seejärel pane potti piim ja lase piimal keema minna. Lisa juurde loputatud riis  ja hauta keskmisel kuumusel, kuni riis on täiesti pehme.
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Veebiajakiri Scandinavian HOME